Dag 4 - Tafeltennis

Gepost op 11 Sep. 2016

De tafeltennissers Florian Van Acker (klasse 11) en Laurens Devos (klasse 9) gaan beiden door naar de halve finales op de Spelen. 

Florian Van Acker gaat door naar de halve finales tafeltennis op de Paralympische Spelen in Rio. In de klasse 11 voor personen met een verstandelijke handicap was hij een klasse te sterk voor de Fransman Creange. Florian won de wedstijd met 3-1. Hij gaf de eerste set weg, maar herpakte zich en won dan drie opeenvolgende sets. Het werd: 5-11, 13-11, 11-2, 12-10. "Het was goed, behalve die eerste set. Ik kan nog iets beter. Ik probeer nu die halve finale te winnen." De 19-jarige tafeltennisser uit Langemark heeft medailleambities. Hij speelt zondag de halve finale. Als hij die wint, dan speelt hij daags nadien de finale. 

Ook Laurens Devos heeft zich geplaatst voor de halve finales. Devos komt uit in de klasse 9 voor mensen met een fysieke handicap en haalde het in 3 sets van de Amerikaan Leibovitz. Het werd 9-11, 4-11, 9-11. De amper 16-jarige Devos is bezig aan een beresterk toernooi. Hij verloor nog geen enkele set. "Ik ben blij dat het zo vlot ging. Ik speelde nog nooit tegen de Amerikaan. Nu ga ik opnieuw gewoon mijn best proberen doen. Ik moet nog een match winnen voor een medaille, of twee, dat is nog beter. We zien wel."

Laurens speelt op zondag net als Florian eerst de halve finale (ochtendsessie, Braziliaanse tijd). Als hij wint, speelt hij dezelfde dag ook de finale.