Dag 4 - Atletiek

Gepost op 11 Sep. 2016

Marieke Vervoort won op zaterdag de eerste zilveren medaille voor België. In de avondsessie mochten ook drie andere Belgische atleten de magische sfeer van de Paralympische Spelen ontdekken. 

Op de 100 meter T34 behaalde Joyce Lefevre een achtste plaats. Van bij de start had de jonge rolstoelsprintster het moeilijk. Ze kon geen plaatsen meer goedmaken en eindigde haar wedstrijd in 21.02. De Britse Cockcroft pakte het goud met een paralympisch record: 17.42. Joyce betwist ook nog de 400 en 800 meter. We zagen Joyce vlak na haar race: "Ik was een beetje gestresseerd voor de start, maar eens ik op de piste stond, ging het echt super. De sfeer is zalig. In de eerste twintig meter kwam mijn voorwiel een aantal keer van de grond, waardoor mijn tijd tegenvalt. Vandaar de teleurstelling." 

Basile Meunier betwistte ook zijn eerste paralympische wedstrijd. Hij kwam in actie op de 1500 meter. Bij de start kwam hij al snel op achterstand en hij kon de groep niet meer benaderen. Hij finishte als achtste in 4:54.77, tien seconden boven zijn persoonlijke besstijd. De Tunesiër Saidi Abbes realiseerde een nieuw paralympisch record (4:13,81). Basile stond de collega's van Notélé te woord. Hij was niet teleurgesteld, maar vooral ontroerd door het moment dat hij meemaakte. Basile: ""Mijn start was niet goed, ik was verrast en liep al snel achter. Ik onthoud vooral dat vandaag mijn droom werkelijkheid werd. Het was onvergetelijk, uitzonderlijk." 

Tot slot maakte ook Livia De Clercq uit Deinze haar debuut op de Spelen. Ze nam deel aan het verspringen in de klasse T42. Ze kon zich niet meten met de Duitse winnares Vanessa, die een nieuw wereldrecord sprong: 4m93. Livia sprong 2m99 ver en eindigde achtste en voorlaatste. De atlete betwist op 17 september nog de 100m T42.