Dag 2 - Tafeltennis

Gepost op 08 Sep. 2016

Mathieu Loicq, Laurens Devos en Florian Van Acker kwamen vandaag voor het eerst in actie op de Paralympische Spelen.

Voor Mathieu was zijn eerste wedstrijd geen cadeau. Hij zit in pot 3 en moest zijn openingsmatch spelen tegen Zhao, de huidige nummer twee van de wereld. Het werd een felbevochten wedstrijd waarin Mathieu goede en slechte momenten afwisselde, maar uiteindelijk verloor hij het duel. Zijn prestatie was hoopgevend voor het vervolg van zijn toernooi. Morgen komt hij opnieuw in actie. Om 19u20 speelt hij tegen de Slovaak Csejtey in het prachtige Rio Centro.

Laurens Devos, amper 16 jaar oud, maakte even later zijn debuut op de Paralympische Spelen. Laurens maakte zijn favorietenrol waar en won makkelijk van de Japanner Iwabuchi: 11-8, 11-3, 11-6. Morgen speelt Laurens zijn tweede poulewedstrijd tegen de Oekraïner Schepansky. 

Florian Van Acker heeft zijn debuut op de Spelen niet gemist. Hij won zijn eerste wedstrijd tegen de Koreaan Son met 11-7, 11-5, 10-12 en 11-8. Florian won vlot de eerste twee sets maar was in de derde zichtbaar onder de indruk van de setting. Hij kreeg verschillende matchpunten, maar de Koreaan trok toch aan het langste eind. In de vierde set was het wel raak voor de 19-jarige tafeltennisser van TTC Jong Gullegem. “Ik ben tevreden”, zegt Florian na zijn wedstrijd. “Het was mijn eerste wedstrijd op de Spelen en er was erg veel lawaai. Maar ik heb gewonnen.”

Marc Ledoux sloot de dag af tegen het nummer drie van de wereld, de Fransman Thomas Bouvais. Het werd een intensieve wedstrijd waarin Marc aan het langste eind trok: 3-1 (11-7, 9-11, 11-4, 11-8) was de score. Het biedt Marc mooie perspectieven voor het vervolg van de competitie. "Het is fijn om met een mooie overwinning te starten, ook al is Bouvais een speler waartegen ik al regelmatig won", zei hij.

Vrijdag spelen de vier tafeltennissers hun tweede poulewedstrijd: 

Laurens Devos om 9u tegen Schepansky (UKR)

Florian Van Acker om 16u tegen Takemori (JPN)

Mathieu Loicq om 19u20 tegen Csejtey (SVK)

Marc Ledoux om 20u tegen McKibbin (GBR)