Dag 11 - Atletiek

Gepost op 17 Sep. 2016

Dag elf op de Spelen werd er in atletiek een om nooit te vergeten. Peter Genyn kroonde zichzelf tot dubbel Paralympisch kampioen met opnieuw een paralympisch record. Deze keer op de 400m. Marieke Vervoort pakte brons op de 100m rolstoelsprint en Livia De Clercq liep haar voorronde op de 100m in de klasse T42. 

Voor Peter Genyn is the sky the limit. De rolstoelsprinter uit Kalmthout kwam naar Rio voor twee disciplines: de 100m en 400m rolstoelsprint in de klasse T51. Zaterdag was hij in een razendspannende 400m opnieuw de beste. Peter won die net als de 100m in een Paralympisch record. Meer moet dat niet zijn. Zijn reactie kan je lezen in het nieuwsbericht over zijn race.

Na Peter was het meteen de beurt aan Marieke Vervoort. In de laatste wedstrijd uit haar carrière sprintte de 'beast from Diest' naar een bronzen medaille. In haar klasse T52 moest ze de Canadese Stilwell en de Amerikaanse Morgan laten voorgaan. Vervoort had een goed gevoel na haar wedstrijd. "Maar ook een beetje dubbel." Lees haar volledige reactie in het nieuwsbericht over haar 100m. 

Tot slot was het ook de beurt aan Livia De Clercq. De atlete met een bovenbeenamputatie (links) sprintte op de 100 (klasse T42) naar een tijd van 19.85. Ze werd daarmee laatste, maar de protheseloopster was erg tevreden over haar ervaring op de Spelen. "Het is hier in Rio erg moeilijk om je eigen besttijd te kloppen. Toch ben ik blij dat ik dit mocht meemaken. De sfeer in het stadion was ongelooflijk. Nu ga ik eens een stapje in de wereld zetten."