Brussels Airport partner van Team Belgium en van Paralympic Team Belgium!

Gepost op 22 Nov. 2022

Brussels Airport is al sinds 2016 partner van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en heeft nu niet alleen zijn sponsoring verlengd, maar ook beslist om nu ook via het Belgian Paralympic Committee de Paralympische atleten te ondersteunen. Met dit partnerschap wil Brussels Airport België en zijn atleten opnieuw in de kijker zetten en de Belgische driekleur mee centraal zetten tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.   

Sport heeft altijd een bijzondere plaats ingenomen in het hart van Brussels Airport, aangezien de luchthaven regelmatig topsporters in haar terminal verwelkomt en ook verschillende sportieve evenementen en Belgische sportfederaties ondersteunt. Daarom heeft Brussels Airport haar steun aan het BOIC, dat het al enkele jaren sponsort, verlengd. Brussels Airport heeft ook beslist vanaf dit jaar, eveneens voor een periode van twee jaar, het Belgian Paralympic Committee en de paralympische atleten te ondersteunen. Twee sportfederaties die dezelfde waarden en ambities delen als Brussels Airport, het benutten van de mogelijkheid om te excelleren en anderen te inspireren met hun prestaties.  

“Met het perspectief op de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs, niet ver van onze Belgische hoofdstad, is Brussels Airport trots het Belgisch Olympisch en Paralympisch team te ondersteunen.”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. “Brussels Airport en de Belgische atleten hebben iets gemeen: we zijn allen ambassadeurs van ons land. Onze atleten vertegenwoordigen de nationale trots en dragen in het buitenland een positief imago van België uit. Voor Brussels Airport is het een eer om de ontwikkeling van Belgische sporttalenten te mogen ondersteunen.” 

‘Als BOIC zijn we uiteraard zeer blij met de verlenging van de samenwerking met Brussels Airport. De luchthaven is een belangrijke plek voor atleten, aangezien het vaak het startpunt is voor hen richting hun internationale competities. De prima dienstverlening en uitstekende faciliteiten dragen bij aan een optimale voorbereiding en serene mind-set in de laatste rechte lijn’, stelt Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC. ‘Dat Brussels Airport hierbij dit partnership wil opentrekken naar de Paralympische atleten toont eens te meer hun engagement richting de Belgische atleten. We willen Brussels Airport dan ook van harte bedanken voor het vertrouwen en we kijken uit naar de verdere samenwerking.’ 

Olek Kazimirowski, Managing Director du Belgian Paralympic Committee : ‘We zijn verheugd dit partnership te kunnen vervoegen en bedanken Brussels Airport en Team Belgium om ons te betrekken bij de verlenging van hun samenwerking. Brussels Airport vormt een belangrijk knooppunt voor onze atleten in hun verplaatsingen naar competities. Dat we kunnen rekenen op de steun van een partner om hen hierbij te vergezellen, is uiteraard een grote meerwaarde. Te meer voor de leden van Paralympic Team Belgium die vaak zeer specifieke noden hebben in termen van toegankelijkheid.’ 

Dankzij dit tweejarige partnerschap kunnen de atleten tijdens de Spelen van 2024 in Parijs ondersteund en aangemoedigd worden in hun sportprestaties. Deze Spelen staan in het teken van duurzaamheid door de uitstoot van de organisatie van de Spelen met de helft te verlagen, en meer CO2-uitstoot te compenseren dan wordt gegenereerd. Sinds 2010 werkt ook Brussels Airport aan de verlaging van haar CO2-uitstoot. De transitie naar een koolstofneutrale luchthaven maakt integraal deel uit van de nieuwe Shift 2027-strategie van Brussels Airport.    

Over Brussels Airport 
Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. In 2021 verwelkomde de luchthaven 9.4 miljoen passagiers, ten opzichte van 26.4 miljoen passagiers in 2019. De luchthaven heeft ook een belangrijke cargoactiviteit met meer dan 843.000 ton vrachtvervoer in 2021. Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europees als langeafstandsverkeer, en biedt in 2022 meer dan 200 rechtstreeks bereikbare bestemmingen.    

De luchthaven biedt ook een vooraanstaand cargoplatform, gespecialiseerd in het transport van farmaceutische producten, bederfbare goederen, e-commerce en levende dieren. Brussels Airport is de belangrijkste farmahub in Europa met de grootste oppervlakte aan temperatuurgecontroleerde magazijnen en ondersteunt zo de wereldwijde strijd tegen Covid-19.   

Brussels Airport is de op één na belangrijkste economische groeipool in België, goed voor 24.000 directe en 40.000 indirecte jobs en wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25%) en een consortium van privé-investeerders (75%). 

Volg Brussels Airport op TwitterLinkedinInstagram en Facebook.