BPC-erevoorzitster Anne d’Ieteren gelauwerd door Franse President

Gepost op 28 Feb. 2023

Anne d’Ieteren, erevoorzitster van het Belgian Paralympic Committee, werd vandaag door de Franse president Emmanuel Macron benoemd tot “Chevalier dans l’Ordre national de la Légion d’Honneur”, de hoogste Franse ridderorde.

In aanwezigheid van HKH Prinses Astrid van België ontving Mvr d’Ieteren, van 2009 tot 2022 voorzitster van BPC, het ereteken uit handen van Z.E. Dhr. François Sénémaud, Frans Ambassadeur in België. Ambassadeur Sénémaud sprak de aanwezigen vol lof toe over de indrukwekkende bijdrage die Anne d’Ieteren heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Olympische en Paralympische beweging, zowel als atlete (dressuur) als in haar verschillende (bestuurs)functies door de jaren heen.

"Het is met veel emotie en trots dat ik vandaag door de Franse president Emmanuel Macron geëerd wordt met deze titel. Ik dank hem vanuit de grond van mijn hart voor dit eerbetoon, net als het Comité van het ‘Légion d’Honneur’, Zijne Excellentie de Franse Ambassadeur François Sénémaud, en natuurlijk ook Frankrijk.

Mijn tijd in Saumur (nvdr. de nationale rijschool voor paardensport), die ik nooit zal vergeten, en de ontdekking van de paardensport voor personen met een beperking, maakten van Frankrijk mijn tweede thuis.

Deze uitzonderlijke onderscheiding was alleen mogelijk dankzij mijn familie en alle mensen die ik tijdens mijn carrière heb ontmoet. Bedankt allemaal!"