Bezoek deze zomer het allereerste Paralympic Belgium House in Parijs!

Gepost op 22 mei. 2024

Sinds maandag scheiden minder dan 100 dagen ons nog van de start van de Paralympische Spelen van Parijs 2024! Een unieke kans om één van de meest uitzonderlijke evenementen ter wereld van dichtbij te beleven. Daarom opent Paralympic Team Belgium in het hart van Parijs voor de allereerste keer een eigen uitvalsbasis voor zijn supporters, het “Lotto Paralympic Belgium House”.

Het Lotto Paralympic Belgium House wordt dé ontmoetingsplek voor de paralympische beweging, supporters, partners en media. Van 28 augustus tot en met 7 september zal het House iedereen verwelkomen die de paralympische sfeer wil opsnuiven in Parijs.

Het Pavillon Elysée Té zal het decor vormen voor het Lotto Paralympic Belgium House. Het is een historisch gebouw gelegen aan de Champs-Élysées in Parijs. Architect Albert Ballu ontwierp het in art-nouveaustijl naar aanleiding van de wereldtentoonstelling van 1900. Het paviljoen staat bekend om zijn prachtige decoraties, met name de gevel met geglazuurde tegels en smeedijzeren details.

In het Lotto Paralympic Belgium House zal iedereen kunnen genieten van:

  • Live uitzendingen met de prestaties van onze atleten op een groot scherm
  • Belgische catering, zoals een traditioneel frietje en een verfrissend biertje
  • Meet & greets en medaillevieringen met de atleten van Paralympic Team Belgium
  • Entertainment door o.a. getalenteerde artiesten die de feeststemming verder zullen verhogen
  • Activiteiten voor jong en oud

 “Als lid van de atletencommissie kan ik zeggen dat we met z’n allen enorm hard uitkijken naar de Spelen in Parijs”, vertelt rolstoelsprinter en meervoudig paralympisch kampioen Peter Genyn“De Spelen vinden zo dicht bij huis plaats, het wordt fantastisch om onze familie en vrienden zo talrijk aanwezig te zien in de stadions. Het Lotto Paralympic Belgium House is de kers op de taart, aangezien we er onze supporters zullen kunnen ontmoeten en allemaal samen onze prestaties zullen kunnen vieren.”

Marc Vergauwen, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee: “De Paralympische Spelen hebben een enorm positieve invloed op de maatschappelijke perceptie over personen met een beperking. We willen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk supporters afzakken naar Parijs om onze atleten aan te moedigen. Dit project is zonder twijfel een extra troef. We kijken er echt naar uit om iedereen te mogen verwelkomen in ons allereerste supportershuis, dat nooit mogelijk had geweest zonder de steun van Buitenlandse Zaken, de Kanselarij van de Eerste Minister, Vlaanderen, Fédération Wallonie-Bruxelles, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Ostbelgien en uiteraard de Nationale Loterij.”

“Toen we de vraag kregen om onze naam te verbinden aan het Paralympic Belgium House hebben we geen seconde getwijfeld”, aldus Jannie Haek, Gedelegeerd Bestuurder van de Nationale Loterij. “Net zoals ons sterk merk Lotto en het olympisme onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn, zijn immers ook het Belgian Paralympic Committee en de Nationale Loterij al jarenlang trouwe partners.”

“Onze paralympiërs zijn net als onze olympiërs hedendaagse nationale helden waar we allemaal naar kunnen opkijken, dankzij een ijzeren wil, een enorm doorzettingsvermogen en jarenlang keihard werken. Maar paralympiers begrijpen beter dan wie ook hoe belangrijk toeval en geluk in het leven zijn en dat winnen nooit een zaak is van alleen de winnaar. Winnen doe je samen.

Ze verdienen dus een plaats om hun successen met familie en vrienden te vieren en waar ze gelauwerd kunnen worden door de fans. Met dit partnerschap willen we tijdens deze unieke paralympiade op slechts enkele uurtjes van onze deur, iedereen dichter bij elkaar brengen. Want dat is waar we voor staan. We ontmoeten elkaar deze zomer dus niet alleen in het Lotto Belgium House, maar ook in het Lotto Paralympic Belgium House.”

Koop nu je tickets!

Vanaf vandaag kunnen tickets gekocht worden om deel uit te maken van dit uitzonderlijke concept, en dat vanaf €9 voor een toegangsticket met drankje. Het dagprogramma loopt van 10u tot 18u, het avondprogramma van 18u tot middernacht.

Ontdek er meer over op www.lottoparalympicbelgiumhouse.be

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Jullie willen Paralympic Team Belgium in de aanloop naar Parijs een duwtje in de rug geven en jullie vragen zich af hoe jullie ons kunnen helpen? Dat kan zeker! Hoe? Door de post te liken en te delen met jullie contacten via onze Facebook- en Instagram-accounts (@paralympicteambelgium) en door ons te taggen in jullie posts.

Laten we allemaal samen van dit allereerste Paralympic Belgium House een succes maken!