Ben Despineux en Laurens Devos pakken brons op WK G-tafeltennis

Gepost op 07 Nov. 2022

Op het wereldkampioenschap G-tafeltennis in Granada (Spanje) hebben Ben Despineux en Laurens Devos brons behaald in het dubbelspel (klasse MD18). In een erg spannende halve finale moesten ze met 3-2 het hoofd buigen tegen de nummers één van de wereld uit Oekraïne.

Na een gezwinde overwinning tegen Egypte (3-0) en een sterke kwartfinale tegen Polen (3-2) stonden tafeltennissers Ben Despineux en Laurens Devos in de halve finales van het wereldkampioenschap voor een moeilijke opdracht. Lev Kats en Ivan Mai uit Oekraïne zijn eerste reekshoofden op dit toernooi (klasse MD18).

Onze landgenoten begonnen erg sterk aan de wedstrijd en pakten vlot de eerste twee sets met 1-112 en 3-11. De derde ging naar de Kats-Mai (11-8). In de vierde set ging het gelijk op en bij 9-10 lieten de Belgen een matchbal liggen, waarna de tegenstanders de set binnenhaalden. In een haast even spannende vijfde set was Oekraïne opnieuw sterker (8-11).

“We pakken een medaille en behalen daarmee onze doelstelling. Dat is fijn, maar er zat toch meer in gezien die matchbal”, zegt Laurens Devos na de wedstrijd. “Het samenspel verliep vlot. We spelen al sinds 2015 samen in het dubbelspel. Dit was zeker een van onze beste toernooien qua niveau.”

Bij Ben Despineux overheerst hetzelfde gevoel. “Het was zo close”, begint hij. “We hadden de moeilijkste loting, maar geloofden erin. Ik had graag mijn eerste WK-finale gespeeld, dus vind ik het nu een beetje jammer. Maar dit is wel hoopgevend voor toekomstige toernooien en richting de Spelen van Parijs 2024.”

Het dubbelspel is een Paralympische discipline en staat op het programma van de Spelen in Parijs 2024.

Vanaf dinsdag beginnen de vijf Belgen aan het enkelspel op dit wereldkampioenschap.

Raadpleeg hier de livestream en de resultaten.

Herbekijk hier de halve finale