Belek 2023, de generale repetitie voor Parijs 2024

Gepost op 13 Nov. 2023

Voor het tweede jaar op rij opteerde Paralympic Team Belgium voor de Gloria Sports Arena in Belek als uitvalsbasis voor zijn jaarlijkse trainingskamp. Een delegatie van 53 personen, waaronder 20 atleten, verbleef van 8 t.e.m. 13 november in Turkije om samen een volgende stap te zetten richting de Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Met minder dan 300 dagen te gaan tot de Paralympische Spelen van Parijs 2024, koos Paralympic Team Belgium ervoor om zijn tenten op te slaan in de Gloria Sports Arena in Belek voor zijn jaarlijkse trainingskamp. Onder de Turkse zon profiteerde de delegatie van de prachtige sportfaciliteiten om een kleine week in uitstekende omstandigheden te trainen.

Zes Paralympische disciplines waren dit jaar vertegenwoordigd in Belek: para atletiek, boccia, para wielrennen, para boogschieten, para zwemmen en para triatlon. Sportpsycholoog Els Snauwaert en mental coach Simon Calande stonden ter beschikking van de atleten voor een gesprek. De medische staf zorgde er dan weer voor dat ze in goede fysieke conditie verkeerden.

De stage was ook de ideale gelegenheid om vragen te beantwoorden van de aanwezige media. Olek Kazimirowski, Managing Director van het BPC en delegatieleider voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024, benadrukte het belang van de stage als voorbereiding richting de Spelen van volgende zomer:

"Dit is de laatste stage die het grootste deel van Paralympic Team Belgium samenbrengt vóór de Paralympische Spelen in Parijs. Voor ons is het een unieke kans om heel wat zaken uit te testen. Op sportief vlak natuurlijk, maar ook op medisch, logistiek en communicatievlak. Voor de atleten, en zeker de nieuwe gezichten, is het een belangrijk moment om zich te integreren in de groep en mensen te ontmoeten die ze nog niet kennen. Ik heb het dan zowel over omkadering als andere atleten. In Parijs kan dit het verschil maken voor een atleet, om zich op zijn gemak te voelen en zo optimaal te presteren. Ik ben ervan overtuigd dat een positieve sfeer binnen de delegatie volgend jaar heel wat resultaten op een gunstige manier kan beïnvloeden.”

Naast de trainingsblokken maakten atleten en staffleden van de stage gebruik om hun voorbereidingen te delen en banden te smeden of te versterken met mensen die ze tijdens het jaar minder vaak zien. Op het programma: teambuilding, specifieke activiteiten voor de atleten en staff en een presentatie met de laatste informatie over de Paralympische Spelen van Parijs 2024.

Tot slot begroette Paralympic Team Belgium ook de eerste leden van de Olympische Team Belgium-delegatie bij hun aankomst. De laatste avond maakten ze nog wat meer kennis met elkaar tijdens een gezamenlijke muziekworkshop.

Het programma was goed gevuld en dus gingen er ook heel wat mooie herinneringen mee in de koffer op de terugvlucht richting België!

© Belga – Alle rechten voorbehouden