Beijing 2022: Linda Le Bon is de eerste geselecteerde atlete

Gepost op 22 Nov. 2021

De leden van het Bestuursorgaan van het Belgian Paralympic Committee hebben de selectie van Linda Le Bon goedgekeurd voor de Paralympische Winterspelen van Beijing 2022 (4 tot 13 maart 2022). De atlete van de Ligue Handisport Francophone zal er deelnemen aan het para alpineskiën.

Enkele dagen voor de start van het winterseizoen, is Linda Le Bon officieel de eerste geselecteerde atlete voor de Paralympische Winterspelen van Beijing 2022. Als skiër met een visuele beperking, zal ze uitkomen in de klasse B2, samen met haar voorskiër Pierre Couquelet.

Momenteel heeft Linda, die in Oostenrijk woonachtig is en er eveneens traint, de criteria behaald om te kunnen deelnemen aan de disciplines Slalom en Reuzeslalom. Op amper enkele tienden van de criteria voor de snelheidsdisciplines (Super G, Downhill en Super Combiné), zal haar doel er deze winter voornamelijk uit bestaan om zich ook voor deze disciplines te kwalificeren.

« Op het moment dat ik geïnformeerd werd over mijn selectie, was ik natuurlijk heel blij. Ik ben heel fier om België te kunnen vertegenwoordigen in Peking, dit is iets wat mij heel nauw aan het hart ligt. Deze winter hoop ik een goede voorbereiding te kennen in aanloop naar de Spelen. Het WK in januari zal alvast een goede graadmeter zijn », reageert Linda.

Zelfs al zijn de Spelen in Peking haar Paralympisch debuut, ze zal zeker niet verloren lopen in de Chinese hoofdstad. Haar gids Pierre Couquelet heeft immers deelgenomen aan de Olympische Spelen van Sarajevo in 1984. Zijn ervaring zal dus zeker een meerwaarde zijn voor dit duo van het Ski Racing Team Wallonia Belgium.

« Uiteraard is het feit dat Pierre heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen een pluspunt », legt Linda uit. « Dit vooral in de snelheidsdisciplines, die zijn favoriete disciplines zijn. Als ik mij ook voor deze disciplines kan kwalificeren, kan zijn ervaring zeker het verschil maken ».

De Paralympische Spelen van Beijing 2022 vinden plaats van 4 tot 13 maart 2022 op 3 verschillende sites. Het para alpineskiën zal doorgaan in Yanqing van 5 tot 13 maart 2022.