Bedankt Christophe!

Gepost op 12 mei. 2022

Christophe Hindricq, bronzen medaillewinnaar in de Team Relay op de Paralympische Spelen van Rio 2016, zet een punt achter zijn carrière. Dit tijdens zijn laatste internationale wedstrijd in eigen land, de UCI World Cup Para-Cycling is Oostende dat plaatsvond van 5 tot 8 mei 2022.

Na een carrière van maar liefst 22 jaar op het hoogste niveau, heeft Christophe Hindricq, 57-jarige handbiker van de Ligue Handisport Francophone, afkomstig uit Pommeroeul en lid van de club Rolling Lions, zijn laatste internationale wedstrijd gereden. Voor eigen publiek, en voor de laatste maal in zijn Belgische trui, werd hij uiteindelijk 7e in zowel de tijdrit als wegrit in de categorie MH2.

Het was met de nodige emotie dat hij deze laatste wedstrijd heeft ervaren, omringd door zijn dochter Gladys, familie, vrienden en coaches.

« Het was een eer om voor de laatste keer in de Belgische trui te mogen rijden voor eigen publiek. Ik ben mijn carrière gestart in mei 2000 en ik eindig in mei 2022. Ik heb heel de wereld gezien », vertelt hij de journalisten van No-télé, aanwezig ter plaatse, voor hieraan toe te voegen: « Ik zal mij op andere dingen kunnen toeleggen, meer tijd vrijmaken voor mijn vrienden, want topsport is vooral veel trainen en opofferingen maken. Ik ga nu even op adem komen, ook al denk ik eraan om coach te worden en de nieuwe generatie klaar te stomen. Ik denk dat ik hen mijn ervaring kan bijbrengen in een aantal zaken die het verschil kunnen maken, dus het zou jammer zijn om deze kennis voor mij te houden. Ik heb eveneens een literair project met een biografie over mijn leven en carrière, maar het is eerder een stripverhaal, want best wel grappig. »

Christophe Hindricq kan dus met fierheid terugkijken op zijn sportieve carrière met drie deelnames aan de Paralympische Spelen (Athene 2004 met de nationale rolstoelrugbyploeg, Londen 2012 en Rio 2016 in para-cycling), met als kers op de taart een prachtige bronzen medaille in de Team Relay tijdens de Spelen van Rio 2016, samen met Jean-François Deberg en Jonas Van de Steene.

Daarnaast zijn er nog zijn 6 deelnames aan de Wereldkampioenschappen, zijn Europese titel op de weg in 2005, een gouden medaille op de Wereldbeker van Italië in 2012 (wegrit) en winst in de Wereldbeker van Bilbao in 2016 (Team Relay).

Tenslotte wint hij ook nog de Nationale Trofee Victor Boin in 2017.

Een voorbeeld van een langdurige en volhardende carrière op het allerhoogste niveau.

Nogmaals proficiat Christophe en bedankt voor alles! Het Belgian Paralympic Committee wenst jou heel veel succes met al je toekomstige projecten.