Atletiek – Peter Genyn blinkt uit op IPC Grand Prix van Nottwil, maar kan ook verliezen

Gepost op 07 Jun. 2017

In het Zwitserse Nottwil stond, net als vorig jaar, een manche van de World Para Athletics Grand Prix op het programma. Peter Genyn gooide hoge ogen door zijn eigen wereldrecord op de 200m te verscherpen. Hij won eveneens de 400m, maar moest tevreden zijn met plaats twee op de 100m.

Slechts enkele dagen na zijn seizoensstart in het Zwitsere Arbon, was het, ditmaal in Nottwil, opnieuw Peter Genyn tegen de wereldtop. Hij zette op vrijdag de toon met een wereldrecord op de 200m. De Kalmthoutenaar verbeterde zijn eigen recordtijd naar 36.62. Hij was sneller dan Toni Piispanen, die in Notwill zijn grote concurrent bleek op de sprintafstand. De Fin won namelijk daags nadien de 100m voor Genyn. Maandag won Peter ook nog de 400 meter met liefst 4 seconden voorsprong op zijn achtervolgers.

“Ik leerde opnieuw bij en probeerde verschillende tactieken. De 200 meter was de perfecte race, heerlijk!”, aldus Genyn, Paralympisch kampioen op de 100 en 400m. Dat laatste nummer verdwijnt in Tokio 2020 van het programma en wordt vervangen door de 200m.

Ook heel wat atleten zonder topsportstatuut kwamen aan de start in Nottwil, met enkele topresultaten tot gevolg. Lees er meer over op de website van ons Vlaamse lid Parantee-Psylos.

De volgende grote internationale afspraak is het WK in Londen (14-23 juli). Meer info vind je hier.