Atleten stellen officiële tenue Parijs 2024 voor tijdens wervelend spektakeldiner

Gepost op 07 Dec. 2023

Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) organiseert, in samenwerking met het Belgian Paralympic Committee (BPC) en de Nationale Loterij, vandaag een fundraisingevenement in het kader van zijn Road to Paris. Zo’n 900-tal supporters van Team Belgium en Paralympic Team Belgium afkomstig uit Belgische bedrijven verzamelen in de Skyhall in Zaventem voor de ‘Lotto Catwalk to Paris’, een wervelend spektakteldiner met als kers op de taart een modedefilé door onze Team Belgium en Paralympic Team Belgium atleten.

Team Belgium & Paralympic Team Belgium wijken op 7 december heel even af van de pure topsport. De iconische Skyhall van Brussels Airport kleurt olympisch. Daar ontpoppen, Ambre Ballenghien, Léa Bayekula, Cynthia Bolingo, Dylan Borlée, Lore Bruggeman, Tim Brys, Sarah Châari, Hanne Claes, Manon Claeys, Felix Denayer, Karin Donckers, Lindsay De Vylder, Joachim Gérard, Claire Michel, Nelson Onana, Laure Resimont, Vasile Usturoi, Luka Van Den Keybus, Noor Vidts, Ewoud Vromant, Julien Watrin, Victor Wegnez, Gabriella Willems en Emma Plasschaert, zich tot heuse mannequins en onthullen er samen met professionele modellen, de officiële kledij voor de Olympische en Paralympische Spelen van volgend jaar.  

Team Belgium en Paralympic Team Belgium zullen in Parijs gekleed worden door de Fashion Partners Caroline Biss, Café Costume en Ambiorix voor officiële aangelegenheden, Peak en Woody in het olympisch dorp en tijdens het reizen. Samsonite zorgt voor de reiskoffers.  

Het grafisch ontwerp werd gecreëerd door designpartner Fairchild. Alexa Fairchild, zelf topatlete, maakte deel uit van het dressuur team dat afreisde naar de Olympische Spelen van Tokio 2020. Hun fantastisch concept ‘Embrace’ komt, net zoals in de campagne, terug in de verschillende items van de sportieve collectie. ‘Together, we are Team Belgium!’

Naast het modedefilé met Team Belgium atleten verzamelt de Lotto Catwalk to Paris het beste van ons land op artistiek, muzikaal en culinair gebied in een uniek spektakeldiner. De aanwezigen worden verwend met een gastronomisch menu, een streling voor de smaakpapillen! Aan het fornuis staan sterrenchefs Thijs Vervloet van restaurant Colette De Vijvers** en David Martin van restaurant La Paix**.  

Singer-song writer Daan, de Team Belgium music ambassador voor Parijs 2024, zorgt voor de muzikale live-toets van de avond met zijn Team Belgium lied ‘Victory’. ‘Together, we’ll make history!’ 

BOIC-voorzitter, Jean-Michel Saive: Ik ben bijzonder fier op de prachtige collectie die we hier vandaag kunnen onthullen op de Lotto Catwalk to Paris. De olympische en paralympische atleten straalden op het podium, net zoals ze dit hopelijk ook zullen doen in Parijs. Sport verbindt en sport inspireert! Deze kledij, met de Embrace, past perfect bij die ambitie om te verbinden: ‘Together, we are Team Belgium’. Ik wil de bedrijven en in het bijzonder de Nationale Loterij bedanken voor hun steun. Dankzij hen is Parijs weer een stapje dichterbij gekomen.” 

Cédric Van Branteghem, CEO van het BOIC: “Voor de atleten is de Team Belgium kledij geen detail. Het draagt integraal bij aan de beleving, de trots en de focus rond de Olympische en Paralympische Spelen. Daarom was het belangrijk om die feedback van atleten mee te nemen in het uittekenen van het ontwerp. Dat dit ontwerp mede ontworpen is door een Team Belgium-atlete, maakt het nog extra speciaal. We hopen alvast dat het onze atleten nog dat extra tikkeltje kan inspireren om optimaal te presteren in Parijs.” 

Marc Vergauwen, voorzitter van het BPC: “De onthulling van de outfits die onze atleten tijdens de Spelen zullen dragen is een belangrijke stap op weg naar Parijs. Het maakt de Spelen ook meteen tastbaarder. We zijn blij dat we voor dit project opnieuw hebben kunnen samenwerken met het BOIC en dat alle atleten volgende zomer in de Franse hoofdstad dezelfde outfits zullen kunnen dragen. Mijn felicitaties aan de kledijpartners voor de Parijs 2024-collectie. Voor de atleten, of ze nu olympisch of paralympisch zijn, is het dragen van de Belgische kleuren als ze paraderen tijdens de openingsceremonie of als ze naar de top van het podium klimmen, een enorme bron van trots. We danken al onze partners uit de grond van ons hart voor hun steun en kijken ernaar uit om samen de fantastische prestaties van onze atleten te vieren in Parijs!” 

Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij: “Onze olympische en paralympische atleten verdedigen op de Spelen in Parijs trots onze kleuren en vertegenwoordigen op het hoogste toneel álle Belgen. Met de steun van al onze spelers zijn we fier om onze atleten in de beste omstandigheden te kunnen afvaardigen en bij te dragen aan de verbondenheid binnen Team Belgium & Paralympic Team Belgium.”