Algemene Vergadering van het BOIC: twee “Paralympische” bestuursters, Anne d’Ieteren neemt afscheid

Gepost op 06 Jun. 2017

Vorige vrijdag 2 juni vond de Algemene Vergadering van het BOIC plaats. Anne d’Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee, heeft er haar achtste mandaat afgesloten als bestuurster. Aangezien Anne d’Ieteren al sinds 1985 actief was in de Raad van Bestuur van het BOIC, kon ze niet meer verkozen worden voor een nieuw mandaat. De nieuwe statuten beperken het aantal mandaten tot 5. Ze zet een punt achter een lange en intense periode die leidde tot een merkbare vooruitgang van zowel de Olympische als Paralympische beweging.

Van de 15 leden van deze Raad van Bestuur voor de periode 2017-2020, zullen twee nieuwe bestuursters een belangrijke rol vervullen voor de Paralympische beweging.  Enerzijds werd Dominique Monami verkozen met 81 stemmen (van de 102 mogelijke stemmen). Zij is op dit moment één van de bestuursleden van de Ligue Handisport Francophone, BPC’s Franstalige lid. De voormalige Olympische medaillewinnares in het tennis is al sinds lange tijd een trouwe partner van de Paralympische beweging, onder meer als mental coach.

Dominique Monami: “Ik ben trots dat ik de fakkel van Anne d’Ieteren kan overnemen. Zij is iemand die altijd enorm veel betekend heeft voor de sport in België en dat nog steeds doet …”

Behalve Dominique Monami werd ook Dominique Gavage verkozen met 62 stemmen. Gavage vertegenwoordigt in het BOIC de atletiekbond, maar is sinds 2017 eveneens lid van de Raad van Bestuur van het BPC. Een extra vertegenwoordiging dus binnen het BOIC.

Pierre-Olivier Beckers werd voor de vierde keer verkozen als voorzitter. Hij was de enige kandidaat, maar wist duidelijk te overtuigen want haalde het maximaal aantal stemmen binnen (102 op 102). Dit bewijst het vertrouwen dat de Algemene Vergadering heeft in zijn positie na de afgelopen geslaagde olympiade. Het wordt zijn laatste mandaat.