AG en Allianz zetten hun stevige schouders samen onder Paralympic Team Belgium

Gepost op 14 Feb. 2022

Twee is beter dan één ! Daarvan zijn AG Insurance en Allianz, beiden belangrijke verzekeraars in België, overtuigd. Vanaf 2022 zullen ze samen de paralympische sport in ons land naar nieuwe successen helpen.

Met AG én Allianz kunnen onze paralympiërs (minstens) tot en met de Spelen van Parijs 2024 rekenen op een sterk duo van partners uit de verzekeringswereld. Beide topbedrijven werkten samen met het Belgian Paralympic Committee aan een overeenkomst waarbij één plus één gelijk is aan drie.

Allianz vervoegde vorig jaar het wereldwijde Olympische en Paralympische TOP-partner programma, maar is al meer dan 15 jaar partner van het International Paralympic Committee. Vanaf 2022zal Allianz Beneluxook Paralympic Team Belgium rechtstreeks ondersteunen. Het wordt daarbij ook exclusief partner van het para-atletiek in ons land, net zoals het sinds vorig jaar ook de nummer één partner is van het valide atletiek en van de Allianz Memorial Van Damme.

CEO Kathleen Van den Eynde: “Allianz steunt de internationale Paralympische beweging al vanaf 2006. Dat wij deze betrokkenheid nu ook lokaal invulling kunnen geven in België vervult ons met trots. Samen met Allianz Athletics ambassadeur en terechte laureaat van de Performance of the Year Award 2021, Peter Genyn, ligt onze focus in dit partnership met name op het verder uitbouwen van de G-Atletiek in België. Wij kijken uit naar een prettige en langdurige samenwerking.”

AG, sinds 2011 één van de hoofdpartners van Paralympic Team Belgium, bevestigde eveneens verder mee te zullen bouwen aan de paralympische sport. Ze zal daarbij ook extra aandachtig zijn voor de noden van de regionale G-sportfederaties Ligue Handisport Francophone en Parantee-Psylos, de twee leden van het Belgian Paralympic Committee

Voor AG zijn onze paralympiërs dankzij hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen hét ultieme voorbeeld om onze samenleving aan het « bewegen » te krijgen en bij te dragen tot een inclusievere samenleving.

Heidi Delobelle, CEO van AG: « Via deze samenwerking met het Belgian Paralympic Committee wenst AG het sporten in de brede zin van het woord te promoten. Sport en beweging dragen indirect bij tot een evenwichtige en gezondere samenleving. Maar dat is niet alles : het ondersteunen van minder bekende en gemediatiseerde paralympische atleten is één van onze stokpaardjes geworden in onze doelstelling om een steentje bij te dragen aan een inclusievere samenleving en aan het wegwerken van ongelijkheid. »

Het Belgian Paralympic Committee dankt beide partners voor hun enthousiaste kijk op de toekomst van de paralympische sport in ons land, en voor het opzetten van een samenwerking waarbij het belang van de sport voor personen met een beperking centraal staat.