5e plek voor Linda Le Bon & Ulla Gilot in de Super Combiné

Gepost op 07 Mar. 2022

Linda Le Bon en voorskiër Ulla Gilot behaalden met een 5e plek in de Super Combiné zonet hun beste resultaat tot nu toe op deze Spelen van Peking. De Slovaakse Farkasova pakte goud, de Chinese Daqing Zhu volgde op minder dan een seconde. Het brons gaat naar de Britse Fitzpatrick.

Het was vandaag de derde opeenvolgende competitiedag voor de alpineskiërs in Yanqing. Hoewel de Super Combiné normaal pas morgen op het programma stond, om de atleten wat rust te gunnen na de afdaling en Super G van afgelopen weekend, werd deze derde discipline wegens de warme weersomstandigheden met een dag vervroegd.

De Super Combiné bestaat uit twee proeven: een Super-G (snelheidsnummer) gevolgd door één slalomrun (technisch nummer). Na afloop van een goede Super-G stonden Linda Le Bon en Ulla Gilot op een 6e plek in de tussenstand.

« Ik ben ervan overtuigd dat we deze ochtend een betere wedstrijd hebben geskied dan de afgelopen dagen, hoewel het opnieuw een moeilijk parcours was, » aldus Linda Le Bon.

Begin deze namiddag stond in Peking met de slalom een, voor de atleten met een visuele beperking, extra uitdagend parcours op het programma. « Het parcours bevatte verschillende dubbele, drie- en zelfs viervoudige poortjes, hetgeen ik gezien mijn beperking niet al te graag heb. De slalom is de discipline die mij het minste ligt, maar ik heb alles gegeven om geen fouten te maken » ging Linda Le Bon voort. Het ‘vechten en volhouden’ wierp zijn vruchten af, want het duo kon een plaatsje goedmaken en eindigde zo op een mooie vijfde plek.

Linda Le Bon en Ulla Gilot krijgen nu drie dagen rust (tenzij de weersomstandigheden het programma omgooien). Op 11 maart staat de reuzenslalom op het programma. Daags ervoor, op 10 maart, komt Rémi Mazi voor het eerst in actie. Dan staat voor hem de reuzenslalom op het programma.