3 persoonlijke records zijn gesneuveld!

Gepost op 18 mei. 2021

Jarno Thierens (2x) en Aymeric Parmentier hebben beiden hun persoonlijk record kunnen aanscherpen op hun disciplines tijdens deze 2e dag van de Europese Kampioenschappen in Madeira.

Net zoals gisteren was Jarno Thierens (Parantee-Psylos) de eerste Belg die in het water mocht duiken voor de heats van de 400 meter wisselslag (SM10). Duidelijk in goede vorm, was de zwemmer van Sint-Niklaas heel tevreden met zijn resultaat. Net zoals gisteren heeft hij namelijk zijn persoonlijk record kunnen verbreken en plaatste zich op deze manier voor de finale. « Ik ben aangenaam verrast. Ik voelde mij vandaag niet in al te goede vorm, mijn armen voelden zwaar en ik moest mij echt vastklampen gedurende de hele wedstrijd. Toch kan ik alleen maar tevreden zijn met het verloop van de wedstrijd », licht hij toe.

Dit goede resultaat heeft zijn landgenoot, Aymeric Parmentier, zeker geïnspireerd, die net na Jarno zijn heat mocht afwerken. De zwemmer van de Ligue Handisport Francophone kon zich op die manier ook plaatsen voor de finale, met een nieuw persoonlijk record van 1:05.72 op de 100m rugslag (S14).

Helaas kon Sam de Visser (Parantee-Psylos), de derde Belg aan de start tijdens de heats deze ochtend, geen finaleplaats bemachtigen op de 200m wisselslag (SM9). Hij eindigde uiteindelijk 11e in de heats met een tijd van 2:32.47. De jonge zwemmer was desondanks tevreden: « Ik ben tevreden met mijn wedstrijd, en dan voornamelijk met de vlinderslag, ook al kon mijn schoolslag beter. Dit alles is een goede ervaring, want ik heb nog nooit in zo een groot zwembad gezwommen tot op vandaag. »

Tijdens de avondsessies was het opnieuw Jarno Thierens die een persoonlijk record kon neerzetten in de finale van de 200m wisselslag (SM10). Het 4e persoonlijk record al in evenveel wedstrijden! 2:32.37 is zijn nieuwe te kloppen tijd.

Aymeric Parmentier, een tikkeltje trager dan tijdens zijn heats eerder die dag, kaapt uiteindelijk de 8e plaats weg tijdens de finale van de 100m rugslag (S14) in 1:06.38. Islam Dokaev (Ligue Handisport Francophone), bij wie de categorie (S8) geen heats hoefde te zwemmen, mocht de dag ook eindigen met een 8e plaats in een tijd van 1:24.78.

(c) IPC