2 finales op de eerste dag voor onze Belgen in Madeira.

Gepost op 17 mei. 2021

De World Para Swimming European Open Championships gingen gisteren, op zondag 16 mei, van start in Madeira. Jarno Thierens en Islam Dokaev zorgden voor de eerste finales gedurende dit evenement.

In de voormiddag mocht Jarno Thierens (Parantee-Psylos) de spits afbijten tijdens de heats van de 50m vrije slag (S10). Startend in de 2e heat, finisht Jarno 5e met een persoonlijk record, en een 8e tijd van alle deelnemers. Hierdoor had hij een kwalificatie voor de finale beet.

Jarno zijn reactie: « Ik ben heel tevreden met mijn tijd. Mijn persoonlijk record op deze afstand stond op 27.0 seconde, en hier heb ik maar liefst 0.5 seconden af kunnen knabbelen. Mijn nieuwe tijd van 26.5 is echt wel top! Ik hoop nog dat tikkeltje sneller te kunnen zwemmen in de finale. Nog meer dan mijn plaats in de ranking, is het mijn tijd die belangrijk is. »

’s Avonds werden de finales gezwommen. Islam Dokaev (Ligue Handisport Francophone) nam deel aan de 400m vrije slag (S8), waarvoor er geen heats gezwommen werden. Islam zwom een tijd van 5:19.31 et finishte hiermee uiteindelijke 6e.

Zijn reactie na de wedstrijd: « Ik ben heel blij om 6e te eindigen, want zelfs gezien de moeilijke voorbereidingen, merk ik duidelijk progressie op basis van de laatste 3 maanden hard werken. »

En, betreffende zijn ambities voor de volgende wedstrijden: « Ik zal mijn uiterste best doen. Ik overleg veel met mijn coach en mijn doel is om te kijken waar ik sta in het Europees klassement. Mijn voorbereiding was niet ideaal, maar uiteraard was dit het geval voor iedereen. »

Later op de avond kwam ook Jarno Thierens opnieuw in actie, tijdens zijn finale. Met een nieuw persoonlijk record, met nog maar eens 0.7 sec. van zijn eerder in de voormiddag verbroken record, wordt hij 7e in de finale van de 50m vrije slag (S10) in een tijd van 25.83 seconde.

(c) IPC