12e plaats voor Linda Le Bon en Ulla Gilot in reuzenslalom

Gepost op 11 Mar. 2022

Vandaag vrijdag 11 maart stond in Peking de reuzenslalom bij de dames op het programma. Linda le Bon en gids Ulla Gilot eindigden op een 12e plek. De Oostenrijkse Veronika Aigner pakte het goud, voor de Chinese Danqing Zhu en Barbara Aigner, zus van de Paralympische laureate.

De frissere temperaturen waren welgekomen in Peking, ook al waren ze vergezeld door een lichte mist. De reuzenslalom, de eerste van de technische proeven, ligt Linda Le Bon minder dan de snelheidsproeven. Dat bleek uit de voorzichtige aanpak van het duo in het eerste gedeelte van de wedstrijd.

Le Bon, met startnummer 15, was getuige van een stevige val van de Italiaanse Mazzel, waardoor de wedstrijd even stillag. Het Belgische duo eindigde na run 1 op de 12e plek.

« De sneeuw remde meer af dan ik dacht, wat op zich goed is voor mij, ook al waren de verschillen aan de meet wel duidelijk. Ik maakte ook een fout in een 90 graden bocht, waardoor ik even moest vechten om in de wedstrijd te blijven, » vertelde Le Bon na de eerste run.

Run twee, die begin van de namiddag van start ging, legde een iets uitdaginger parcours voor, maar dat leidde niet tot een betere eindklassering voor Le Bon en Gilot.

« Ik had graag de Koreaanse nog kunnen pakken, maar uiteindelijk kwamen we niet dichterbij in run twee, » aldus Le Bon. « Geen mirakel dus, we staan op onze plaats in deze formatie en in deze discipline, die me minder ligt. »

Opvallend: Veronika Aigner, winnares in de categorie voor slechtziende atleten, liet de snelste tijd optekenen van alle categoriën, inclusief de staande en zittende atleten.

Morgen 12 maart komen moeder en dochter nog een laatste keer in actie op de Spelen. Dan staat de slalom op het programma. Zondag sluit Rémi Mazi deze wintereditie af voor ons land. Ook hij komt dan uit in de slalom.