De Paralympische Winterspelen van Milaan Cortina 2026 gaan door van 6 t.e.m. 15 maart 2026. Zoals dat sinds 1992 het geval is, volgen de Paralympische Spelen net na de Olympische Spelen (6 t.e.m. 22 februari 2026). Met de steun van twee regio's en twee provincies hebben de steden Milaan en Cortina zich verenigd om de Spelen in 2026 te organiseren. Na Turijn in 2006 wordt dit de tweede editie van de Paralympische Winterspelen op Italiaans grondgebied.

Embleem

Het logo van de Paralympische Winterspelen van 2026 in Milaan en Cortina kreeg de naam "Futura". Het stelt een gestileerde en verstrengelde "2" en "6" voor die heel kleurrijk zijn. Dit logo weerspiegelt een verhaal: een wit prisma dat, wanneer het in contact komt met een lichtstraal, uiteenvalt in zijn fundamentele kleuren. De primaire kleuren rood, blauw en groen van de Agitos, symbool van de Paralympische Spelen, schijnen door de kleuren heen. Bovendien vormden diezelfde kleuren in 2002 het noorderlicht aan de hemel boven Cortina.

Hymne

De Italianen kozen voor: Fino all'alba (Tot zonsopgang), als volkslied van de Olympische en Paralympische Winterspelen van 2026. In samenwerking met het ministerie van Cultuur en het ministerie van Hoger Onderwijs en Onderzoek werd Fino all'alba uitgekozen als winnaar in een liedjeswedstrijd. Muziekbands van burgers en militairen, koren en orkesten uit heel Italië namen deel. Allen werden ze uitgenodigd om originele liedjes, die geïnspireerd waren op de Olympische en Paralympische waarden, te creëren en voor te stellen.

Waarden

De Spelen van Milaan Cortina 2026 zijn gewijd aan een nieuwe generatie die zich laat inspireren door fundamentele en waardevolle principes:

  • Vastberadenheid: de uitdagingen aangaan in de sport en altijd streven naar uitmuntendheid.
  • Inzet: het waarmaken van een Spelen voor én van iedereen.
  • Erfgoed: het opleveren van voordelen op lange termijn voor toekomstige generaties.
  • Respect: mensen samenbrengen en de diversiteit bevorderen.
  • Duurzaamheid: de Spelen economisch, ecologisch en sociaal duurzaam maken.