Rémi Mazi vlaggendrager tijdens openingsceremonie Paralympische Spelen Peking

Gepost op 03 Mar. 2022

Deze vrijdag 4 maart wordt in Peking het officiële startschot gegeven van de 13e editie van de Paralympische winterspelen. Alpijns skiër Rémi Mazi zal de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie.

De festiviteiten zullen van start gaan om 20:00 uur (13:00 uur in België) in het ‘Vogelnest’, het nationale stadion in de Chinese hoofdstad. Net als tijdens de Olympische Spelen enkele weken terug, zal het om een ingekorte ceremonie gaan, met als doel de gezondheidsrisico’s te beperken voor de delegaties en het geringe publiek. Tijdens de traditionele défilé zal Rémi Mazi de delegatie van Paralympic Team Belgium, die als één van de eerste landen uit de catacomben zal verschijnen, leiden (de exacte volgorde moet nog worden bekend gemaakt).

« Als sinds ik een kind was, droomde ik ervan om deel te kunnen nemen aan de Paralympische Spelen. Deze droom, die later een belangrijke doelstelling werd in mijn carrière, wordt nu werkelijkheid en daar ben ik heel fier op. Het is een beloning voor de vele opofferingen op sportief en menselijk vlak. Vlaggendrager mogen zijn voor België maakt me zeer trots. Ik heb de vraag uiteraard niet afgewezen en ben heel blij dat ik de delegatie zal mogen leiden bij het betreden van het stadion », aldus Rémi Mazi.

In België zal de openingsceremonie te volgen zijn op Sporza en Tipik (en Auvio).

Linda Le Bon komt de eerste ochtend van de Spelen in actie en zal bijgevolg niet deelnemen aan de ceremonie. Samen met gids Ulla Gilot staat ze op 5 maart aan de start van de afdaling.