Ook Rémi Mazi mag naar de winterspelen van Beijing 2022

Gepost op 31 Jan. 2022

De Selectiecommissie en het Bestuursorgaan van het Belgian Paralympic Committee hebben de selectie van Rémi Mazi voor de Paralympische Winterspelen van Peking (4 tot 13 maart) bevestigd. De atleet van de Ligue Handisport Francophone zal er deelnemen aan het para-alpineskiën, net als Linda Le Bon, die haar selectie reeds op zak had.

Na afloop van het Wereldkampioenschap Para Snow Sports in Lillehammer, heeft Rémi Mazi zich, naast Linda Le Bon, bij de Belgische selectie geschaard voor de Paralympische Spelen van Peking. Rémi heeft een amputatie aan de linker onderarm (klasse LW6/8-2) en zal deelnemen aan de competitie para-alpineskiën in de staande categorie.

In Lillehammer skiede Rémi zijn beste resultaat ooit in de reuzenslalom. Daarmee voldoet hij aan de criteria om te mogen deelnemen aan de technische disciplines binnen het para-alpineskiën: de reuzenslalom (Giant Slalom) op 10/03 en de slalom op 12/03. Dit zal zijn eerste deelname zijn aan de Paralympische Spelen: « Ik ben heel blij met deze selectie. 6 jaar hard werken werpt nu zijn vruchten af. In Lillehammer was ik in uitstekende vorm en had ik een heel goed gevoel op de ski’s. Ik ga hard werken aan de details in de laatste rechte lijn naar Beijing 2022. Ik hoop er mijn beste niveau te halen en enkele plaatsen te winnen op de wereldranking », vertelt de atleet die lid is van de club Embarquement Immédiat.

Voordat Rémi zich in 2016 volledig op het skiën concentreerde, deed hij gedurende verschillende jaren aan para-atletiek. « In de overstap naar het skiën heeft het atletiek mij zeker geholpen, want ik kon beroep doen op mijn goede uithouding, kracht en weerstand. Ik was meteen verkocht en ben heel blij dat dit mij vandaag tot op de Paralympische Spelen van Peking heeft gebracht », vervolgt de atleet uit Aarlen, momenteel nog steeds Belgisch recordhouder in van verschillende atletiekdisciplines.

De Paralympische Spelen van Beijing 2022 vinden plaats van 4 tot 13 maart 2022 op 3 verschillende sites. Het para-alpineskiën zal plaatsvinden in de Yanqing-zone van 5 tot 13 maart 2022.