Paralympische Spelen Tokyo 2020 zijn in stijl geopend!

Gepost op 24 Aug. 2021

De zestiende editie van de Paralympische Zomerspelen zijn geopend in de Japanse hoofdstad Tokyo. Onze landgenoten betraden het Olympic Stadium in stijl, met Bruno Vanhove en Michèle George als vlaggendragers op kop. Andre Parsons, voorzitter van het IPC, sprak mooie woorden: “Samen gaan wij voor een inclusieve samenleving. Jullie veerkracht is inspirerend!” U staarde massaal mee vanuit België.

De Paralympische Spelen in Tokyo 2020 zijn begonnen. De openingsceremonie in het Olympic Stadium in Tokyo was een absolute voltreffer. Paralympic Team Belgium nam deel aan de openingsceremonie met 17 atleten en 14 stafleden. Onze vlaggendragers Bruno Vanhove (goalbal) en Michèle George (para-dressuur) namen de Belgen op sleeptouw.

Andrew Parsons, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité, sprak verzoenende, krachtige woorden woorden: “We willen de hele wereld veranderen. De Paralympische Spelen zijn een platform voor verandering. Eén keer per vier jaar is niet voldoende. Elke dag vechten wij voor een meer inclusieve samenleving”, begint hij. “Covid-19 verenigde ons, maar sommigen proberen onze harmonie te verbreken. Door te negeren wat ons verenigt, wordt discriminatie aangewakkerd.” “Verschil is een kracht, geen zwakte. Onze Paralympische atleten zijn bakens van hoop. Ze jagen hun dromen na. Hun veerkracht is inspirerend. Als de wereld ooit een etiket op je kleefde, dan kunnen jullie er nu eentje opplakken: held, kampioen, vriend, of gewoon… mens. Het is aan jullie om kracht te tonen!”

De acht wielrenners, die in het verder afgelegen Izu verblijven, waren afwezig, net als de drie tafeltennissers die op de eerste competitiedag vol aan de bak moeten in hun eerste poulewedstrijd. Zij supporterden mee voor hun landgenoten van uit de Paralympic Village.

Ook u staarde massaal mee. De stary eyes challenge die we eerder deze dag lanceerden, deed de Belgische bevolking zijn ogen open gaan. We ontvingen massaal berichten van mensen die met de staaroogjes onze Paralympiërs steunden tijdens de openingsceremonie. Geweldig! Vergeet vooral niet om te blijven staren en gebruik daar bij #IkStaarMee. Tag Paralympic Team Belgium en steun de Belgische toppers op de Paralympische Spelen in Tokyo.