Tweede bronzen medaille voor Maxime Hordies in de wegrit – België keert met vier medailles huiswaarts

Gepost op 14 Jun. 2021

Handbiker Maxime Hordies (Overijse) won zondag een tweede medaille op het WK Para-cycling in Cascais (Portugal). Na zijn derde plaats vrijdag in de tijdrit, pakte Hordies nu ook brons in de wegrit. Op het autocircuit van Estoril vertrok de Belgische titelverdediger sterk. Hij plaatste zich mee in de kopgroep van drie, waarin het volledige podium van de tijdrit vertegenwoordigd was. Hordies hield lang goed stand op het parcours van 50.4 kilometers, maar bij het ingaan van de zesde en laatste ronde werd hij gelost en zo moest hij vrede nemen met het brons in de H1-klasse, na de Zuid-Afrikaan Nicolas Du Preez en de Italiaan Fabrizio Cornegliani. Het is de vierde medaille van Paralympic Team Belgium op dit kampioenschap.

Reactie van Maxime Hordies (Ligue Handisport Francophone) : «Met een tweede bronzen medaille ben ik erg tevreden, want ik reed een sterke wedstrijd. Vanaf de start was ik goed mee met de kopgroep met de Italiaan Cornegliani, waarmee ik de strijd moest aangaan. Hij kon uiteindelijk van me wegrijden en was vandaag de sterkste. De Zuid-Afrikaan profiteerde wat van ons duel en kon winnen. Ik leer hieruit dat er nog verbeterpunten zijn, zowel fysiek als technisch. Ik ga hard werken om in Tokyo opnieuw top te zijn.»

In de H3-categorie viel Jean-François Deberg, de vice-wereldkampioen in 2019, net naast het podium. Hij pakte de vierde plaats. Louis Toussaint reed in dezelfde wedstrijd naar een 22e plaats. Christophe Hindricq werd zevende in de H2-categorie.

Eerder op de dag werd Tim Celen wereldkampioen in de klasse T2 voor driewielers, Raphael Blaise werd negende in dezelfde koers. Jonas Van de Steene (H4) moest opgeven na een valpartij (gelukkig zonder blessures) en Laurence Vandevyver (H3) werd bij de dames zevende.

Paralympic Team Belgium keert huiswaarts van het wereldkampioenschap met vier medailles:

• Gouden medaille voor Tim Celen (T2, wegrit)
  • Bronzen medaille voor Maxime Hordies (H1, tijdrit)