Belgen starten hun atletiekseizoen in Zwitserland

Gepost op 28 mei. 2019

Naar jaarlijkse gewoonte bevindt de paralympische atletiekdelegatie zich in Zwitserland, waar onze landgenoten deelnemen aan enkele grote wedstrijden. De IPC Para Athletics Grand Prix van Nottwil werd als eerste afgewerkt.

Rolstoelsprinter Peter Genyn (T51 – tetraplegie) liet met 39.98 de derde tijd noteren op de 200m. Over de 100m deed de huidige Europese, wereld- en paralympisch kampioen 21.39 en eindigde hierbij op de tweede plaats.

Gitte Haenen (T63 – bovenbeenamputaties) won de 100m in een knap persoonlijk (en Belgisch) record van 15.58. Met een afstand van 4m29 was ze ook de beste in het verspringen.

Joyce Lefevre (T34, paraplegie) toonde ook haar uitstekende vorm op de 800m. Finishend als 2e brak ze haar eigen Belgisch record. Op de 100m kwam de rolstoelsprintster als vierde over de eindstreep in 20.78.