Dag 5 - Rolstoeltennis

Gepost op 11 Sep. 2016

Joachim Gérard maakte zondag zijn debuut op de Spelen in Rio. In de voormiddag begon hij zijn toernooi in het enkelspel tegen de Brit Mccarroll. In de namiddag betwistte hij met Mike Denayer zijn eerste wedstrijd in het dubbel op de Braziliaanse tennisvelden.

Onder een loden zon begon Joachim erg sterk aan de wedstrijd. Fysiek was hij de betere speler en al snel was de eerste set voor hem: 6-1. In de tweede set kreeg hij meer weerstand van zijn tegenstander. De Brit maakte minder fouten en kwam even op voorsprong. Maar ondersteund door een enthousiast Belgisch publiek, kon Joachim toch het tij keren en hij liep eerst uit tot 5-3 om vervolgens de match met 6-4 te winnen.

Joachim sprak ons na zijn wedstrijd en was teleurgesteld over zijn spelniveau. "Ik ben niet blij met mijn spel en ik kan zeker beter. Het belangrijkste is natuurlijk de overwinning en die heb ik beet. Nu ga ik herstellen en mijn concentreren op de match in het dubbelspel die ik straks nog speel en mijn achtste finale van morgen." Zijn volgende tegenstander is Jeremiasz (ITF-16).

In het dubbelspel verloren ze al snel hun eerste set. De jonge Spanjaarden begonnen erg sterk, maakten weinig fouten. Defensief waren ze enorm secuur. De tweede set werd wel een thriller. Mike en Joachim konden enkele matchpunten afweren en dwongen een tie-break af. Daarin bogen ze een 1-4 achterstand om tot 7-5. In de derde set waren de Spanjaarden opnieuw te sterk. Het werd 6-2 en zo zit het avontuur van het dubbelteam er al op. Eindscore: 5-7, 7-6, 2-6.