Nieuws

Het Europees kampioenschap voor het nationale herenteam goalbal is nu reeds geslaagd. De winst tegen Oekraïne in de kwartfinale levert hen ook meteen de kwalificatie op voor het volgend wereldkampioenschap. De Belgische ploeg doet ook beter dan in 2015, waar ze destijds eindigden op een zesde plaats. Lees meer

Nieuws

Van 18 tot 22 september komt ons nationale herenteam goalball in actie op de Europese Kampioenschappen in het Finse Pajulahti. Het team, dat zich net niet kon plaatsen voor de Paralympische Spelen van Rio, hoopt er opnieuw aan te sluiten bij de Europese top. Met hun overwinning tegen vice-wereldkampioen Finland in de Open West Flemish Cup hebben onze atleten alvast hun vorm bewezen. Lees meer

PARALYMPIC GAMES

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Discipline: 
Wielrennen (weg)
Birthday: 
26/12/1985

Paralympic Games

  • Rio 2016: 12th track 1km time trial, 12th road time trial

Partner in de kijker : AG Insurance

Of ze nu glijden of springen voor het goud in PyeongChang, al onze Belgische atleten verdienen het om de uitdaging met opgeheven hoofd aan te gaan. Als partner van het Belgian Paralympic Committee verzekeren we onze helden een waardige weg naar het succes. Zij aan zij met hen. Maar ook hand in hand met u.

Tokyo 2020

De 16de Paralympische Zomerspelen zullen plaatsvinden in Tokio van 25 augustus tot 6 september 2020Niet minder dan 22 Paralympische sporten staan op het programma.