Nieuws

Het CAS (Court of Arbitration for Sport) verwierp gisteren het beroep van het Russische Paralympische Comité tegen haar uitsluiting van de Paralympische Spelen. Er zullen dus geen Russen deelnemen in Rio (7-18 september). Belangrijk nieuws voor 5 Belgische Paralympiërs, die van het IPC een uitnodiging kregen om alsnog deel te nemen in Rio. Het Paralympic Team Belgium zal dus 29 en niet 24 atleten tellen. Lees meer

Nieuws

Net als op de Spelen van London 2012 zal ons land met een team van vier ruiters vertegenwoordigd zijn op de Paralympische Spelen van Rio 2016. De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) kondigde de vier atletes aan die tot de selectie zullen behoren. Lees meer

PARALYMPIC GAMES

RIO DE JANEIRO / 7-18 SEPTEMBER 2016

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Griet Hoet
Discipline: 
Wielrennen (weg)
Birthday: 
12/06/1978
Griet Hoet (visuele beperking) vormt in Rio een duo met haar pilote Anneleen Monsieur. De kersverse tandem, die in 2015 in het leven werd geroepen, boekte de jongste maanden enorm veel vooruitgang. De dames verbaasden o.a. met hun zesde stek op de 3km achtervolging op het WK baanwielrennen begin dit jaar.

De stadions van Rio 2016

Ontdek hier de nu al legendarische stadions waarin onze atlten in actie zullen komen tijdens de Paralympische Spelen van Rio (7-18 september 2016). Maracanã, Estadio João Havelange, Carioca Arena... stuk voor stuk mytische of spiksplinternieuwe infrastructuren waarin onze landgenoten zullen trachten geschiedenis te schrijven voor ons land.

Campagne Rio : the making-of

De Belgische paralympiërs hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO ! Dit origineel concept van LVD United wordt samen in beeld gebracht met de onuitgegeven kunst van de West-Vlaming Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs kregen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard en Jonas Van de Steene.