PARALYMPIC GAMES

RIO DE JANEIRO / 7-18 SEPTEMBER 2016

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Kris Bosmans
Discipline: 
Wielrennen (weg)
Birthday: 
15/4/1980
Kris Bosmans was al van de partij in Londen 2012 en zal in Rio deelnemen aan zijn tweede Paralympische Spelen. Na Londen kende de renner een moeilijke periode, maar in 2016 toonde Kris (klasse C3 – hemiplegie) opnieuw een veelbelovende vorm. Hij won op de World Cup in Oostende overtuigend goud in de wegrit. Het Braziliaanse parcours van de wegwedstrijd (vertrek en aankomst op het schiereiland Pontal) is relatief vlak en dus op maat van de explosieve renner.

De stadions van Rio 2016

Ontdek hier de nu al legendarische stadions waarin onze atlten in actie zullen komen tijdens de Paralympische Spelen van Rio (7-18 september 2016). Maracanã, Estadio João Havelange, Carioca Arena... stuk voor stuk mytische of spiksplinternieuwe infrastructuren waarin onze landgenoten zullen trachten geschiedenis te schrijven voor ons land.

Campagne Rio : the making-of

De Belgische paralympiërs hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO ! Dit origineel concept van LVD United wordt samen in beeld gebracht met de onuitgegeven kunst van de West-Vlaming Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs kregen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard en Jonas Van de Steene.