Nieuws

Tafeltennisser Laurens Devos werd afgelopen zaterdag tijdens het Sportgala op amper 16-jarige leeftijd verkozen tot Paralympiër van het Jaar. Hij veroverde goud op de Paralympische Spelen in Rio en verraste daarmee menig landgenoot. Lees meer

PARALYMPIC GAMES

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Kenneth Verwimp
Discipline: 
Boccia
Birthday: 
31/10/1993
Kenneth Verwimp vervoegde na London 2012 het boccia pair BC3 (een ‘pair’ bestaat uit 2 atleten en een reservespeler). De Parantee-atleet speelde een belangrijke rol in het behalen van de Europese titel in 2015, die het pair een ticket voor Rio opleverde. Zijn recente resultaten doen het beste verhopen voor zijn eerste deelname aan de Paralympische Spelen.

PyeongChang 2018 - De selectiecriteria

De Paralympische Winterspelen van PyeongChang gaan door van 9 tot 18 maart 2018 in Zuid-Korea. Voor onze eliteatleten die een paralympische wintersport beoefenen is dit evenement het hoofddoel, het absolute hoogtepunt van vele jaren voorbereiding. Het Belgian Paralympic Committee heeft zijn selectiecriteria voor deze Spelen goedgekeurd en bekendgemaakt. 

Campagne Rio : the making-of

De Belgische paralympiërs hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO ! Dit origineel concept van LVD United wordt samen in beeld gebracht met de onuitgegeven kunst van de West-Vlaming Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs kregen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard en Jonas Van de Steene.