Nieuws

Dag elf op de Spelen werd er in atletiek een om nooit te vergeten. Peter Genyn kroonde zichzelf tot dubbel Paralympisch kampioen met opnieuw een paralympisch record. Deze keer op de 400m. Lees meer

PARALYMPIC GAMES

RIO DE JANEIRO / 7-18 SEPTEMBER 2016

 

 

De Paralympische Spelen zijn het enige topsportequivalent van de Olympische Spelen voor sporters met een fysieke, visuele of verstandelijke handicap. 

Sporter in de kijker

Laurens Devos
Discipline: 
Tafeltennis
Birthday: 
15/08/2000
De piepjonge Laurens Devos is een absoluut toptalent om in de gaten te houden. Hij maakte zijn internationaal debuut in 2014 en werd één jaar later al meteen Europees kampioen in het enkelspel klasse 9. Momenteel staat hij tweede op de wereldranglijst.

De stadions van Rio 2016

Ontdek hier de nu al legendarische stadions waarin onze atlten in actie zullen komen tijdens de Paralympische Spelen van Rio (7-18 september 2016). Maracanã, Estadio João Havelange, Carioca Arena... stuk voor stuk mytische of spiksplinternieuwe infrastructuren waarin onze landgenoten zullen trachten geschiedenis te schrijven voor ons land.

Campagne Rio : the making-of

De Belgische paralympiërs hebben maar één doel voor ogen in al wat ze doen : Rio. Uit deze drie letters putten ze hun kracht. Het Paralympic Team Belgium wordt gesterkt door Rio, POWERED BY RIO ! Dit origineel concept van LVD United wordt samen in beeld gebracht met de onuitgegeven kunst van de West-Vlaming Dominique Lobbestael.

Vier Belgische paralympiërs kregen de eer om te schitteren in deze campagne : Michèle George, Peter Genyn, Joachim Gérard en Jonas Van de Steene.