Zwemmen – Aymeric Parmentier pakt zilver op de Para Swimming World Series

Gepost op 12 Jun. 2017

Van 3 tot 5 juni stond in Indianapolis, Verenigde Staten, een wedstrijd van de Para Swimming World Series op het programma. Aymeric Parmentier, ondersteund door de Ligue Handisport Francophonewas van de partij. Aymeric Parmentier nam deel aan de 100m schoolslag, 100m rugslag, 200m wisselslag en 100m vlinderslag in klasse S14 (verstandelijke handicap).

Op vrijdag, vatte de atleet uit Limal de wedstrijd aan met de 100m schoolslag. Al vanaf de reeksen kon Aymeric Parmentier een goed tempo volhouden, hij werd dan ook tweede met een tijd van 1:15.22. Tijdens de finale haalde hij de zilveren medaille binnen, dit keer in 1:15.65. De Canadees Michie Gordie eindigde eerste met 1:12.29. Jack Ireland van Team Australia vervolledigde het podium in 1:18.63.

Zaterdag nam onze landgenoot deel aan de 100m rugslag. In zowel de reeksen als de finale eindigde hij op een vierde plaats. In de finale klokte hij af in 1:09.00. Dezelfde dag nam hij ook deel aan de 200m wisselslag. In de reeksen eindigde hij op de derde plaats met een tijd van 2:27.25. Jammer genoeg zwom hij wat trager in de finale (2:28.09), waardoor hij vierde eindigde. Dit was een gemiste kans aangezien de bronzen medaillewinnaar, Lawrence Sapp, trager zwom dan onze landgenoot in de reeksen (2:27.98).

Zondag, de laatste dag van de competitie, nam Aymeric Parmentier deel aan de 100m vlinderslag. Terwijl hij in de reeksen nog vijfde eindigde met 1:08.71, kon hij zijn tijd verbeteren in de finale (1:07.25) waarmee hij vierde eindigde. De top-3 was echter ver weg.

De Para Swimming World Championships, het WK zwemmen voor atleten met een handicap, vinden plaats van 30 september tot en met 9 oktober in Mexico.