Euro blindenvoetbal – België zal strijden voor de zevende plaats

Gepost op 23 Aug. 2017

België verloor in zijn vierde en laatste poulewedstrijd met 2-0 van Rusland en eindigt met 3 punten vierde en voorlaatstein zijn groep. Vrijdag zal België strijden voor de zevende plaats in het eindklassement.

Doordat België gisteren verloor van Spanje, kon ons land zich niet meer kwalificeren voor de halve finales van dit Europees Kampioenschap. De Belgian Blind Devils speelden vandaag met als doel de derde plaats in hun groep te bemachtigen, in de hoop vrijdag te kunnen strijden voor de vijfde plaats. Jammer genoeg opende Rusland al in de tweede minuut de score. De Belgen ondernamen daarna verschillende pogingen om gelijk te komen, maar het bleef 1-0 tot aan de rust, ondanks de vele kansen langs beide kanten. In de tweede helft bleef de wedstrijd in evenwicht, beide ploegen toonden mooie acties. Het waren echter de Russen die in de 25e minuut voor een tweede keer scoren. Eindstand: 2-0

België beëindigt de poulefase dus met één overwinning (Georgië 5-0) en drie nederlagen (Turkije 0-7, Spanje 0-4 en Rusland 0-2). Als vierde in hun groep zullen de Belgen vrijdag om 17u strijden voor de zevende plaats.

Door dit resultaat zijn ze niet gekwalificeerd voor de Wereldkampioenschappen van 2018, maar wel voor de Europese Kampioenschappen van 2019.

Frédéric Jacquemart, coach van de Belgian Blind Devils : ‘De ploeg heeft het beste van zichzelf gegeven, maar onze poule was, zoals we wel wisten, enorm zwaar. We kunnen constateren dat er de dag van vandaag een enorm verschil bestaat tussen de toplanden en de rest. Ondanks alles is de ploeggeest en het spel van de Blind Devils bemoedigend voor de toekomst. We zullen hard moeten werken, te beginnen met de match voor de zevende plaats deze vrijdag. Dit resultaat zou een verbetering betekenen in vergelijking met 2015.’

Alexandre Wespes, aanvaller: ‘Het was een zeer fysieke wedstrijd tegen profvoetballers. Er is nog werk aan de winkel, vooralin de zone van de waarheid. Toch geeft het enorme voldoening te zien dat wij als amateurvoetballers professionals kunnendoen twijfelen. Ons doel voor vrijdag is zonder twijfel de overwinning binnen te halen.