Kijkrecords in zicht voor Paralympische Spelen Tokyo 2020

Posté le 24 Aug. 2021

De 16e editie van de Paralympische Zomerspelen wordt gehouden in Tokio van 24 augustus tot 5 september en zal naar verwachting alle kijkrecords breken.

In totaal zullen de Spelen door meer dan 150 televisie -en radiozenders en online mediakanalen in 177 landen worden uitgezonden, waardoor wereldwijd meer dan 4,25 miljard kijkers bereikt kunnen worden, dat is een absoluut record.

Dankzij de investeringen van internationale zenders zal de live-verslaggeving beschikbaar voor 21 disciplines en 19 sporten - meer dan ooit tevoren!

Alexis Schaefer (IPC): "Met meer beschikbare sporten dan ooit tevoren, heb ik er alle vertrouwen in dat we de kijkrecords zullen breken op deze Paralympische Spelen in Tokyo 2020. De rol van de omroepen is nog nooit zo belangrijk geweest omdat er geen buitenlandse toeschouwers zullen zijn en ook het publiek is uiterst beperkt aanwezig. Maar de toename van het aantal omroepen en hun bereik onderstreept de groeiende belangstelling voor de Paralympische Spelen en voor de sportprestaties van Paralympische atleten.

Belgische televisies (RTBF, VRT en lokale televisiezenders) zullen niet ontbreken en zullen het Belgische publiek van een ongekende verslaggeving van de Paralympische Spelen voorzien.

Ontdek hier het volledige programma, de resultaten en het schema van de live-uitzendingen.

Mis niets en de Paralympische Spelen via onze kanalen: dag na dag, en uur na uur, via onze Live Nieuws-feed.