Parijs 2024 zit op schema, maar stelt zichzelf in vraag

Posté le 15 mai. 2020

Het organisatiecomité van de Spelen van Parijs gaat vastberaden door met zijn project. Wel houdt het, wegens de aanhoudende crisis, rekening met aanpassingen.

Tony Estanguet, voorzitter van het organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs, gaf vorige week tekst en uitleg over het project dat sinds meerdere jaren de lichtstad in vervoering brengt. Hij herhaalde dat Parijs 2024 zal vasthouden aan de basis: « Parijs 2024 zal niet raken aan DNA-elementen als spektakel en verenigde emoties, en zal blijven streven naar een sterk nalatenschap aan de Franse maatschappij, meer bepaald het departement Seine-Saint-Denis. » verklaarde hij.

Desondanks geeft de voorzitter aan klaar te zijn om belangrijke aanpassingen door te voeren, gelet op de gigantische aanhoudende coronacrisis in Frankrijk (en de rest van de wereld). « De crisis dwingt ons om onszelf opnieuw in vraag te stellen, ons te blijven aanpassen, onszelf opnieuw uit te vinden ».
Budgettaire aanpassingen zullen noodzakelijk zijn in een moeilijke economische situatie. Een werkgroep werd dan ook samengesteld om oplossingen te vinden voor deze kwestie.

 

Tony Estanguet bevestigde dat het sportieve programma geen aanpassingen zal ondergaan: « Er is geen sprake van afzwakking van het bestaande project ».
De organisatie van het transport kan daarentegen herzien worden om de kosten te drukken. Er wordt ook overwogen om het beheer van enkele olympische sites uit te besteden via een privé-dienstverlener of een sportfederatie.