WK zwemmen: eerste medaille voor Parmentier

Gepost op 03 Dec. 2017

De World Para Swimming Championships zijn gisteren van start gegaan in Mexico City. Al vanaf de eerste competitiedag is het meteen prijs voor Aymeric Parmentier (24 jaar). Op de 100m schoolslag tikte hij aan als derde in zijn klasse SB 14 (verstandelijke handicap).

Het wereldkampioenschap zwemmen stond initieel geprogrammeerd in de maand september. Door de zware aardbeving die Mexico getroffen had, werd de datum verplaatst naar een later tijdstip.  Deze kalenderwijziging betekende ook de afzegging van enkele landen.

Op de 100m schoolslag zwom Aymeric Parmentier naar een prachtige derde plaats in een tijd van 1:14.63. De atleet uit Limal is in de wolken met zijn allereerste medaille op een wereldkampioenschap en reageert uitgelaten: “Ik ben supertrots op deze eerste medaille, ik denk dat ik er mee ga slapen!”

Landgenoten Michelle Franssen (22 jaar) en Céline Deleuze (18 jaar) gingen ook al aan de slag op het kampioenschap. Zij eindigden respectievelijk vierde op de 100m schoolslag SB14 (verstandelijke handicap) en zesde op de 100m vrije slag S7 (hemiplegie).

Yannick Vandeput en Maarten Libin kwamen nog niet in actie.

Het programma van het WK vindt u hier.