Wim De Paepe wint bronzen medaille op het WK para-triatlon !

Gepost op 24 Nov. 2022

Op het wereldkampioenschap para-triatlon, dat momenteel in Abu Dhabi plaatsvindt, is Wim De Paepe (bovenbeenamputatie) derde geworden in de categorie PTS2 achter de Fransman Jules Ribstein (tweevoudig wereldkampioen) en de Spanjaard Lionel Morales.

Wim De Paepe (Ligue Handisport Francophone) kwam als tweede uit het water in 00:10:37 achter de topfavoriet Jules Ribstein. Met een chrono van 00:34:25 (zesde tijd van de deelnemers) verloor hij enkele plaatsen in het fietsonderdeel, waardoor hij als vierde aan het loopnummer begon.
Echter Wim knokte zich terug in de race. Met een tijd van 00:21:49 over 5 km kwam hij uiteindelijk als derde over de finish achter Jules Ribstein (FRA) en Lionel Morales (ESP).

Ook al had Wim gehoopt op een beter resultaat, blikte hij, met brons rond zijn nek, tevreden terug naar zijn eindtijd van 01:09.52 (750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen) en zijn derde plaats.

"De doelstelling van het podium werd bereikt met deze derde plaats. Ik moet toegeven dat ik hoopte op een betere plaats, tenminste de tweede. Maar door een nogal matige fietsbeurt eindigde ik op de derde plaats, 18 seconden achter de tweede. Ik zal nu het positieve onthouden en me concentreren op de voorbereiding van het seizoen 2023. Ik ga in de winter hard trainen op de fiets om hierin progressie te boeken en ik kom volgend seizoen in topvorm terug".

Dit is de tweede WK-medaille voor Wim De Paepe na zijn bronzen medaille op het wereldkampioenschap 2021.

Na een rustperiode zal Wim beginnen aan zijn voorbereiding op het seizoen 2023, met als grote hoofddoel zich te selecteren voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024.