Wielrennen – Lars De Jong pronkt met goud én zilver op INAS WK

Gepost op 07 Aug. 2017

Afgelopen week vond het INAS WK wielrennen in Drenthe plaats. Lars De Jong werd wereldkampioen op de weg en vice-wereldkampioen in de tijdrit.

De 2017 INAS World Cycling Championships, het WK wielrennen voor atleten met een verstandelijke beperking (geen paralympische discipline), werd dit jaar georganiseerd in het kader van de UCI European Cycling Tour voor junioren. In de tijdrit behaalde Lars De Jong de zilveren medaille. Hij strandde op 3 seconden van de Fransman Jeremy Texeira Pereira. In de wegrit deed hij het nog beter en pakte hij goud. In de laatste van de vier rondes ontsnapte hij en hield hij uiteindelijk na 53,6 kilometer een dikke seconde voorsprong over op diezelfde Texeira Pereira. 

Over INAS

INAS is de internationale federatie verantwoordelijk voor sport voor personen met een verstandelijke handicap. Ze zijn verantwoordelijk voor het managen van competities en zijn net als BPC lid van het International Paralympic Committee. Ze behoren tot de groep van 4 IOSD’s (International Organisations of Sports for Disabled) die aan de basis lagen van het ontstaan van het huidige International Paralympic Committee.