Wereldkampioenschap para-cycling: vervolg en slot

Gepost op 06 Mar. 2017

Op de 15 km scratch (C1-3) behaalden Kris Bosmans en Diederick Schelfhout respectievelijk een vijfde en zevende plaats. De damestandem Hoet-Monsieur konden op de 200m sprint beslag leggen op de vijfde plaats. Deze twee laatste wedstrijden vormden het slotakkoord van de Belgen, die afgelopen nacht een streep trokken achter het wereldkampioenschap piste voor para-cycling. Met twee bronzen medailles op zak komen ze terug van een geslaagd kampioenschap.

De damestandem, die bestaat uit Griet Hoet (Parantee-Psylos, Destelbergen, Feniks) en haar gids Anneleen Monsieur, nam in Los Angeles voor een tweede maal deel aan een wereldkampioenschap op de piste. Het duo bevindt zich in volle ontwikkeling en heeft dit dan ook met verve gedemonstreerd aan hun internationale tegenstanders. De kersverse medaillewinnaars van het brons op de 3 km achtervolging kwamen ook op zaterdag dicht in de buurt van het podium van de 1 km tijdrit. Een moeilijke start en een eerste trage pisteronde werden meteen vergeten, nadat ze de rondes nadien hun goede benen lieten zien.

Onze tandem eindigde op een vierde plaats en klokte af in een tijd van 1:11.416, slechts op 301 duizendsten van een seconde verwijderd van het brons.

Op zondag, tevens de laatste competitiedag, traden de twee vrouwen aan op het zeer strategische sprintnummer (200m). Met een chrono van 11.818 seconden staken ze een ticket op zak voor de kwartfinale en kwamen bijgevolg uit tegen het Britse duo Tornhill en Hall, de latere winnaars op het korte baannummer. Ze moesten het onderspit delven tegen het Brits tweetal en moesten uiteindelijk strijden voor de vijfde plaats tegen een ander Brits koppel Fachie en Macleod. De tandem Hoet-Monsieur trok het laken naar zich toe door hun plan minutieus uit te voeren. De Engelse tandem werd ingehaald dankzij de blitzstart van het Vlaams duo. De Belgische rensters mogen terecht terugblikken op een zeer geslaagde competitie.

Een scratch met gemengde gevoelens voor Bosmans en Schelfhout

Na de deelname aan de 1-km tijdrit waar Kris Bosmans (Parantee-Psylos, Overijse, Feniks) en Diederick Schelfhout (Parantee-Psylos, Erembodegem, Quick Step Floors) respectievelijk een vijfde en zesde plaats wisten te bemachtigen en de prachtige medaillewinst (brons) van Diederick Schelfhout op de 3-km achtervolging, kwamen de twee atleten nog voor één discipline aan de start. De 15-km scratch leek een uitgelezen kans om zich in de kijker te rijden. De uitmuntende vorm waarin de twee renners zich vertoefden, liet het beste vermoeden. Helaas verliep de wedstrijd niet zoals verwacht. Ondanks dat ze meereden in de kopgroep ontstond er geen inhaalmanoeuvre tijdens de laatste ronde. In een 15-koppige finale van 20 minuten bolden de heren op een vifjde (Bosmans) en een zevende (Schelfhout) plaats over de streep.