WERELDKAMPIOENSCHAP PARA-CYCLING : Diederick Schelfhout brengt tweede bronzen medaille mee naar België

Gepost op 04 Mar. 2017

Diederick Schelfhout (klasse C3) won vannacht brons in de 3 kilometer achtervolging op de UCI Para-Cycling Track World Championships die tot 5 maart plaatsvinden in Los Angeles.

Na de mechanische problemen bij de start van de kilometer tijdrit slaagde Diederick Schelfhout (Parantee-Psylos, Erembodegem, Quick Step Floors) erin zijn focus snel te verleggen op zijn tweede wedstrijd. Hij kwam gisteren als enige Belg in actie en dat op de 3km individuele achtervolging.

Diederick reed in de kwalificatie naar de derde beste tijd in 3:41.912 en plaatste zich zo voor de kleine finale om het brons. Daarin kwam hij uit tegen de Spanjaard Santas. Na een kilometer lag onze landgenoot al drie seconden voor. Na twee kilometer bedroeg de kloof meer dan zes seconden. Diederick kwam uiteindelijk aan in 3:42.537, met acht seconden voorsprong op Santas.

Diederick Schelfhout nam zo revanche na zijn zesde plaats op de kilometer tijdrit. « Ik ben super tevreden over mijn wedstrijd. De achtervolging is niet mijn favoriete nummer en ik had niet verwacht dat ik hier op het podium zou staan. Ik voel dat ik nog progressie kan boeken op die discipline en daar ga ik dit jaar ook verder aan werken. »