Masters Rolstoeltennis: Joachim Gérard behaalt brons in het dubbelspel

Gepost op 27 Nov. 2017

Alvorens zijn Masters-titel in het enkelspel te verdedigen, moest rolstoeltennisser Joachim Gérard uit Limelette enkele dagen ervoor in het dubbelspel aan de slag. Op deze Masters dubbelde hij met de Zweed Olsson aan zijn zij. Hun deelname leverde een bronzen medaille op.

Het duo Gérard-Olsson was één van de acht dubbelteams tijdens deze Masters. Het Belgisch-Zweedse duo werd ingedeeld in groep B, waar ze meteen een vlotte start namen door het dubbelpaar Fabisiak-Legner met 6-0, 6-1 opzij te zetten.
De tegenstanders in hun tweede wedstrijd waren andere koek : Hewett en Reid, respectievelijk de nummers 2 en 4 op de wereldranking, waren beiden nog finalist op de laatste Paralympische Spelen. De Belgisch-Zweedse combinatie trok de eerste set nog naar zich toe met 6-2, maar moest uiteindelijk in 3 sets de duimen leggen: 6-2, 4-6, 4-6.
In de laatste wedstrijd van de groepsfase haalden Gérad-Olsson het van uitdagers Cattaneo-Maripa : 6-3, 6-2.

Via de tweede plaats in groep B kwamen ze in de halve finales uit tegen de Fransen Houdet en Peifer, winnaar in groep A én de huidige paralympische kampioen in deze discipline. Helaas zat er geen stunt in tegen de Franse tandem. Eindscore: 2-6, 4-6.

In de strijd om de derde plaats mocht het Belgisch-Zweedse tweetal het uitvechten tegen het duo Fernandez-Scheiffers. Gérard en Olsson konden hun eigen spel opleggen en staken zo de overwinning op zak met 6-1, 7-5.

Volgende woensdag gaan de Masters in het enkelspel van start in het Verenigd Koninkrijk. Onze landgenoot mikt op een derde titel op rij tijdens dit officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis.