Masters – Joachim Gérard als groepswinnaar naar halve finale

Gepost op 01 Dec. 2017

Op de Masters, het officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis, sluit Joachim Gérard de groepsfase af met drie overwinningen op rij. Als groepswinnaar in poule A komt hij morgen in de halve finale uit tegen de tweede van groep B. Gérard zegevierde reeds tweemaal (2015 en 2016) als eindwinnaar op de Masters.

Een schouderoperatie hield Joachim Gérard even aan de kant, maar stilaan lijkt hij terug naar zijn beste vorm toe te groeien. De titelverdediger van de twee vorige edities start ook nu met de intentie ver door te stoten op de Masters. De Belgische rolstoeltennisser rekende woensdag af met paralympisch kampioen Gordon Reid (ITF-4) in 2 sets: 6-3, 7-5. Op donderdag nam de speler uit Limelette het op tegen ’s werelds nummer één Fernandez. Joachim Gérard pakte na zijn eerste setverlies (5-7) uit met beter tennis en schreef de volgende twee sets op zijn naam. Eindscore: 5-7, 6-2, 7-6.

Ondanks de zekerheid van een plaats in de halve finale is onze landgenoot niet te stuiten. Hij versloeg vrijdag de Fransman Nicolas Peifer (ITF 5) met 6-0, 1-6, 7-5.

Na de krachttoer van David Goffin blijft het Belgische tennis hoogdagen beleven in de slotmaanden van 2017!

Morgen komt Joachim Gérard in de halve finale uit tegen de tweede van groep B.