Eerste marathon met bekende landgenoten is een schot in de roos voor de G-sport

Gepost op 16 Oct. 2017

Op uitnodiging van de VZW « La tête hors de l’eau », verzamelden zowel olympische en paralympische atleten als een groot aantal bekende landgenoten afgelopen zaterdag in de David Lloyd Club te Brussel. Ten voordele van de G-sport in België liepen zij een aflossingsmarathon.

In totaal liepen 14 ploegen de afstand van 42,195km op een loopband. Tussen de deelnemers herkenden we ook enkele topsporters van vroeger en nu. Terwijl paralympische atleten Laurens Devos en Gitte Haenen hun kilometers liepen, gaf rolstoeltennisser Joachim Gérard een demonstratie van zijn sport. Ook Piotr Van Montagu, geamputeerd aan beide armen, liet zijn kunsten tonen met pijl en boog.

Eén van de aanwezige ploegen wenste verder te lopen na 42,195km. Het teamTous à bord liep in totaal 72km in 4u (een gemiddelde snelheid van 18km/u). Meteen een record, want deze afstand was de langste ooit op een loopband. Onder hen bevond zich onder andere de professionele marathonloper Abdelhadi El Hachimi.

Andere sportieve bekendheden zoals Eddy Merckx, Catherine Lallemand en Dylan Borlée tekenden ook present.

De VZW « La tête hors de l’eau » kan terugblikken op een geslaagde dag. De opgehaalde fondsen werden na afloop meteen geschonken aan de twee ligaleden van het Belgian Paralympic Committee : la Ligue Handisport Francophone en Parantee-Psylos.

Anne d'Ieteren, voorzitter van BPC : "La Tête hors de l’eau laat ons toe het dagelijks leven voor kinderen met een handicap te verbeteren én dit door middel van sport. We zijn er ook van overtuigd dat er zich een betere wereld vormt indien er sport zonder discriminatie ontstaat. De sport heeft ontzettend veel positieve invloeden op onze gezondheid en bijgevolg ook op onze maatschappij.