Brons voor tandem Hoet-Monsieur in baanwielrennen

Gepost op 26 Aug. 2021

De medailleteller van Paralympic Team Belgium op de Paralympische Spelen in Tokyo werd geopend door het Gentse duo Hoet-Monsieur. Griet en Anneleen knalden naar een bronzen medaille op de kilometer tijdrit in het baanwielrennen.

Met 1:07.934 hebben de tandemdames een stevige PR gereden in de Izu Velodrome. Ze duiken bijna een seconde onder hun vorige besttijd. Het goud ging naar het Nederlandse duo Klaassen-Brommer, het zilver naar tandem McGlynn-Scott uit Groot-Brittannië. 

Geweldig beeld: de Belgische hoek die uit zijn dak gaat op het moment dat onze tandemdames de tweede beste tijd neerzetten. Ze kwamen namelijk als voorlaatste aan bod. Het besef van de medaille was er meteen ook bij Anneleen. "Ik zag een twee in het groen op het bord verschijnen. Toen wist ik meteen dat het binnen was en in klopte tegen Griet. Zalig gevoel om dat samen te mogen delen!"

De dames waren erg opgelucht na hun wedstrijd. “We zijn blij dat we met een medaille kunnen openen, want dit zorgt ervoor dat we met meer rust en vertrouwen kunnen toewerken naar de wedstrijd op zaterdag”, zegt de pilote. Ook Griet heeft honger naar meer: “Onze specialiteit is die drie kilometer individuele achtervolging, dus daarin willen we echt uitblinken. We zouden graag de grote finale willen halen en dan kunnen we strijden voor de titel. De sterkste zal dan winnen.”

De tandemdames breekten geen potten op de Paralymische Spelen in Rio, maar toen reden ze amper een half jaar samen. De afgelopen jaren groeiden ze uit tot een internationaal topduo, met een schuif vol WK-medailles. Wat is hun geheim? "Eerlijk? Allez, 's avonds spelen we hier presidenten. Dat helpt!", dixit Griet Hoet, de lolbroek van het Belgisch wielerteam.