Boccia: het pair Lamberechts-Cilissen eindigt vierde op World Open

Gepost op 06 Oct. 2017

Pieter Cilissen (Wapper) en Julie Lamberechts (MGJ) eindigden in de boccia paircompetitie (BC3) als vierde op de World Open in Bangkok. 

Het Belgisch pair nam het vanmorgen op tegen Thailand (11e op de wereldranglijst) in de halve finales. De Belgen hadden kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de Aziaten: het werd 1-3.

Cilissen en Lamberechts moesten zo de kleine finale spelen voor het brons. Daarin kwamen ze opnieuw uit tegen Australië. Dat land klopten ze gisteren met 2-4 in de onderlinge poulewedstrijd. Het pair haalde niet hetzelfde hoge niveau als in hun poulewedstrijden van gisteren en verloor de wedstrijd met 0-7. 

Het was de eerste keer dat beide bocciaspelers een volledig toernooi samenspeelden. "Als je zicht hebt op de medailles, dan is verliezen nooit leuk", zegt Davy Moons, ligatrainer boccia bij Parantee-Psylos. "Julie en Pieter speelden wel al eens enkele ends samen, maar nog nooit een volledige World Open. Toch lag het niveau van de uitvoering en accuraatheid erg hoog. Er zijn nog wel wat werkpunten, vooral op vlak van communicatie en tactische doelstrategie. We zijn er nog niet, maar er was end na end, wedstrijd na wedstrijd, duidelijk beterschap. De laatste wedstrijd haalden we niet hetzelfde niveau."

Klik hier voor meer info over de resultaten. 

Tekst Parantee-Psylos.