BOCCIA – De World Open van Sevilla niet echt rooskleurig voor de Belgen

Gepost op 09 Aug. 2017

Vorige week vond de Boccia World Open plaats in Sevilla. Onze Belgische atleten namen er zowel deel aan de pair competitie als aan de individuele competitie.

Pair competitie

In de poulefase van de pair competitie (twee spelers en een reservespelen) in klasse BC3 nam België het op tegen Griekenland, Rusland, Zweden en Hongkong. De groep van België bestond uit Pieter Cilissen, Kenneth Verwimp en Julie Lamberechts.

De eerste tegenstander voor België was Rusland. De Belgen verloren deze wedstrijd met zware 8-0 cijfers. In de volgende wedstrijd nam België het op tegen Griekenland. Deze wedstrijd verliep een stuk beter, de Belgen behaalden een mooie 5-2 overwinning. Ook tegen Zweden kwam België er als de sterkste uit: 6-1. De laatste poulewedstrijd tegen Hongkong was beslissend. De Belgen moesten winnen om door te stoten naar de halve finale. Helaas verliezen onze landgenoten deze cruciale wedstrijd met 4-3.

Individuele competitie

Peter Cilissen (BC3 16e op de wereldranglijst), Kenneth Verwimp (BC3 – 20e op de wereldranglijst) en Francis Rombouts (BC2 – nog geen ranking) namen elk deel aan de individuele competitie.

In zijn eerste wedstrijd kwam Pieter Cilissen uit tegen de Duitser Thomas Knoth (40e op de wereldranglijst). Hij won deze wedstrijd met 5-3. Zijn volgende tegenstander, de Fransman Van Der Beken (rank 42), was te sterk voor Pieter Cilissen 9-3. Ondanks dat hij zijn laatste wedstrijd met 5-1 won tegen de Brit McCowen (12e), was Pieter Cilissen niet gekwalificeerd voor de kwartfinales.

Kenneth Verwimp won twee van de drie matchen in zijn poule. Ondanks het verlies tegen de Brit Wilson (6e), plaatst hij zich voor de kwartfinales met zijn overwinningen tegen de Spanjaard Bendahame (37e) met 8-0 en tegen de man uit Hongkong, Wing Ting Lui (58e) met 3-3. Helaas komt Kenneth Verwimp in de kwartfinale uit tegen de tweede op de wereldranglijst, die hem met 0-9 verslaat.

Voor Francis Rombouts was het zijn 1e wedstrijd op wereld niveau. Hij kwam direct uit tegen de nummer 3 van de wereld: Watcharaphon Vongsa uit Thailand. Hij verloor deze wedstrijd met 9-1. Onze landgenoot verloor ook tegen de Rus Kozmin (28e) met 3-6 op het scorebord. In zijn laatste match tegen de Griek Paradakis, echter, toonde de Belgische speler een aantal mooie dingen. 4-1 overwinning. Een veelbelovend resultaat voor de volgende competities.