Nieuws

EK Basket - Nationale team behoudt plaats in A-divisie

Ons nationale team rolstoelbasketbal dwong gisteren op het EK te Israël met een stunt van formaat het behoud in de Europese A-divisie af.
Na verlies tegen Italië en Israël werd België 5e in de poule, wat het einde betekende voor de Paralympische droom. In een rechtreeks duel zou daardoor bovendien worden uitgemaakt of België zijn plaats in de A-divisie zou kunnen behouden...

Het team versloeg in die alles-of-niets wedstrijd Frankrijk, vice-Europees kampioen in 2009, met het kleinste verschil, 59-58 en stuurt de Fransen daarmee richting B-divisie. Pieter Dries scoorde in de laatste seconden de beslissende tweepunter.

Tim Decleir, team manager, met het verloop van de wedstrijd:
Het team begon heel gemotiveerd aan de wedstrijd. De verdediging zat goed en de spelers shotten aan 57%. We legden de druk heel hoog voor Frankrijk, zowel defensief als offensief. Resultaat: BEL 59 – FRA 58, en dus verzekerd van behoud in A-divisie! Het hoeft geen uitleg dat het een zeer spannende wedstrijd was. Een grote opsteker voor het ganse team en een enorme ontlading na de wedstrijd.”

Vandaag speelt België tegen Zweden voor de 9de plaats om 11u15 Belgische tijd. In 2009 eindigde België 10de . Dit jaar willen ze kost wat kost beter doen. Winnen tegen Zweden is dus een ‘must’.
 


< Terug