Nieuws

EK basketbal - België verslaat Zwitsers en kijkt vooruit

Op het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal in Israël naderen voor ons land de wedstrijden van de waarheid. De top-5 en het gastland van de Spelen, Groot-Brittannië, plaatsen zich rechtstreeks voor de Paralympische Spelen van London 2012, terwijl de nummers 11 en 12 degraderen naar de B-divisie.

In het Israëlische Nazareth, gaststad van dit EK, kan het publiek genieten van hoogstaand basketbal. Wel 10 landen komen in aanmerking voor de titel, waardoor de spanning hoog oploopt.

België kende geen beste start wat betreft de resultaten. Tegen vice-Europees kampioen Turkije speelde ons land één van haar sterkste partijen van de laatste jaren. Een voorsprong van 9 punten werd helaas nog uit handen gegeven, in de laatste twee minuten gingen de Belgen nog onderuit met overdreven 82-66 cijfers.
Op dag twee was er geen houden aan topper Groot-Brittannië. Met 84-48 was het verschil die dag overduidelijk.
Gisteren haalde België overtuigend uit tegen de Zwitsers. De 60-39 cijfers geven opnieuw hoop op een verlengd verblijf in het toernooi. Eerst staan met wereldtopper Italië en thuisland Israël nog twee zware wedstrijden voor de boeg.

Eén overwinning en de Belgen zijn zeker van een verlengd verblijf in Nazareth en de A-divisie…
 


< Terug