Nieuws

World Cup Boccia – Belgisch pair BC3 op zoek naar ticket London 2012

Zondag start in Belfast (Noord-Ierland) de CPISRA Boccia World Cup, het belangrijkste evenement van het jaar voor ons nationale pair BC3. Met oog op de Spelen van London 2012 is de doelstelling duidelijk: voldoende punten sprokkelen om de 7e plaats op de wereldranking minstens te verzekeren en een ticket voor de Paralympics binnen te halen.
 
Met de CPISRA World Cup Boccia halen de Noord-Ieren voor het eerst in hun geschiedenis een dermate belangrijk pre-Games event naar hun land. De deelnemers kunnen er cruciale punten pakken voor de allesbepalende wereldranking.
Als één van de snelst groeiende Paralympische sporten ter wereld zullen vele aanwezigen met lege handen achterblijven: maar liefst 500 atleten uit zo’n 50 landen zullen strijden om de felbegeerde tickets.

Onder hen ook 3 Belgen: Kirsten De Laender, Pieter Cilissen en Julie Lamberecht. Ons nationale pair BC3 zal met 23 andere landen de strijd aangaan.

De verwachtingen zijn groot. In no time klom België naar de 7e plaats op de wereldranking, mede dankzij een bronzen plak op de Wereldkampioenschappen van 2010. Dit jaar bereidde het pair zich internationaal 2 maal voor. Op de Riverland Cup te Nederland stond België op het hoogste schavotje. In Cheshire (Gr.-Brit.) moest ons land in de tie-break van de finale de duimen leggen voor het thuisland.

Het programma van de Belgen BC3 zal zaterdag 20 augustus bekend gemaakt worden op deze webpagina

Volg de Belgen live.


< Terug