Nieuwsarchief

Tafeltennis - Tweemaal brons op Tango Cup

Onze landgenoot Ben Despineux veroverde op de Argentijnse Tango Cup te Buenos Aires (factor20) brons in het enkel- en het dubbelspel. Een mooie prestatie die de Duitstalige Belg een stap dichter bij London2012 brengt.

Na drie éénvoudige overwinningen in de poulefase, waaronder 3-1 winst tegen de nummer 12 van de wereld, won Despineux overtuigend zijn groep. In de kwartfinale was ook de Colombiaan Pirajan met 0-3 een maatje te klein, maar in de halve finales miste Despineux de overwinning zeer nipt. In de beslissende set gaf hij tegen Horut, nummer 5 van de wereld, een 10-7 voorsprong alsnog uit handen (10-12).

Een klap die hij nog even diende te verwerken in de kleine finale tegen de Fransman Doubecker, waartegen hij snel twee sets in het krijt stond. De heropleving kwam er net op tijd, waardoor Despineux met 3-2 alsnog de bronzen plak veroverde.

In het dubbelspel was Despineux, samen met een Canadese partner, onklopbaar in zijn wedstrijden tegen Venezuela (3-0), Israel (3-1) en een gemengd team UK/USA in de kwartfinales (3-1).
In de halve finale gaf hij ook wereldtopper Lambert het nakijken, maar uiteindelijk haalden de Tsjechen het wel met 1-3. Voor het brons pakte Despineux dan maar opnieuw israel in (3-1).

Balans voor Ben : 420 gesprokkelde punten, een 10e medaille in 2011 en een sprong naar de top-10 op de wereldranking.

Er kwam in Argentinië nog een tweede Belg aan de start. Bart Brands wist zich echter niet te plaatsen voor de 1/4 finales in het enkelspel in zijn categorie en finishte in de teamcompetitie op een 4de plaats.


< Terug