Nieuwsarchief

Goalbal - Testevent goalbal London 2012

Op zaterdag 3 en zondag 4 december 2011 vond een internationaal damestoernooi goalbal plaats in de Handball Arena in het Olympic Park te Londen. Dit was een testevent voor de Paralympische Spelen van 2012 en België was aanwezig!

Voor heel wat Paralympische sporten organiseert LOCOG (London Organising Committee of the Olympic Games and Paralympic Games) onder de noemer 'London Prepares' een testevent. Dit bestaat meestal uit een toernooi met internationale toppers waarbij alles wordt georganiseerd zoals het volgend jaar op de Paralympische Spelen zal zijn. Dit dient vooral om de organisatie nog te verbeteren en eventuele pijnpunten bloot te leggen.

Afgelopen weekend vond het testevent goalbal plaats. Vijf internationale topteams van dames werden uitgenodigd: China, Canada, USA, Zweden en Groot-Brittannië. Daarnaast werden alle goalbalteams (dames en heren) die gekwalificeerd zijn voor London 2012 uitgenodigd om reeds een kijkje te komen nemen naar de accommodatie. Hoofdcoach Jean-Claude Meulemans en teamsportcoördinator Tim Decleir vertegenwoordigden ons nationaal herenteam.

Welgeteld 7.000 toeschouwers zullen alle goalbalwedstrijden live kunnen volgen in de prachtige Handball Arena die langs de buitenkant volledig bekleed is met 3000m2 (gerecycleerd) koper. De zaal is naar de hoogste standaard ingericht met centraal het competitieterrein. Twee opwarmterreinen en verschillende andere voorzieningen (kleedkamers, spelerslounge, massagekamers, ...) zullen er voor zorgen dat onze spelers zich ideaal kunnen voorbereiden op hun wedstrijden.

Het testevent werd een succes en de accommodatie verzekert alvast een prachtige omkadering voor de goalbalcompetitie volgend jaar tijdens de Spelen. We kijken er al naar uit!

Voor meer informatie omtrent het testevent en de resultaten van het damestoernooi kan je hier terecht.

Ben je er volgend jaar graag zelf bij? Neem dan zeker eens een kijkje verder op de website en ontdek hoe je aan tickets kan komen.
 < Terug